PASAPOARTELE BIOMETRICE VOR FI ELIBERATE CONFORM UNOR NOI REGULI

Pașaportul biometric și buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova nu vor mai fi eliberate în termen de trei ore și șase ore, în cazul pașaportului și în zece zile calendaristice.

Agenția Servicii Publice informează că, din 15 aprilie, se sistează prestarea serviciului de eliberare a buletinului de identitate în termenele de trei ore și șase ore, iar a pașaportului - în termenele de trei ore, șase ore și zece zile calendaristice.

În schimb, se implementează prestarea serviciilor de eliberare a buletinului de identitate și a pașaportului la data adresării solicitantului.

Eliberarea documentelor la data adresării va fi efectuată de către Serviciul eliberare a actelor de identitate Centru municipiul Chișinău (SEAI Centru), str. Alexandru cel Bun nr. 56. Cererile vor fi recepționate de luni pînă vineri în intervalul orar 8:00-13:00, iar înmînarea actelor se va efectua între orele 16:30-17:00. În același timp, SEAI Centru va furniza servicii de eliberare a actelor de identitate în termen de 24 de ore și cinci zile calendaristice.

Programul de lucru al oficiului este de luni pînă sîmbătă: 8:00 – 17:00. În ziua de sîmbătă, SEAI Centru va presta servicii numai în termenele de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

De asemenea, în centrele multifuncționale din municipiul Chișinău, nr.1, 2, 3 și 4 vor fi prestate servicii de eliberare a actelor de identitate doar în termene de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

”Măsurile au fost luate în scopul eficientizării proceselor de prestare a serviciilor de eliberare a actelor de identitate și de evidență a persoanelor”, anunță ASP.

Sursa: sputnik.md