PAS SI-A DESEMNAT CANDIDATUL LA PREZIDENTIALE

Partidul Acțiune și Solidaritate și-a desemnat candidatul la funcția de șef de stat. Așa cum era previzibil, Maia Sandu va lupta pentru fotoliul de președinte. 

A fost constituit deja grupul de inițiativă care urmează să colecteze 25 de mii de semnături în susținerea candidatului PAS. Președinte al grupului a fost ales prim-vicepreședintele PAS, deputatul Igor Grosu.

Precizăm că începînd de ieri, 1 septembrie, și pînă pe 11 septembrie, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova pot depune documentele necesare pentru înregistrare la CEC.

Primii care s-au prezentat la CEC pentru depunerea documentelor necesare înregistrării grupurilor de inițiativă au fost liberal-democratul Tudor Deliu, desemnat de PLDM candidat la funcția de președinte, și liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, care de asemenea intenționează să candideze pentru înalta funcție în stat.

Ieri și Platforma „Demnitate și Adevăr” l-a desemnat pe Andrei Năstase, liderul partidului, în calitate de candidat la funcția de președinte. Formațiunea și-a constituit grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului, acesta urmînd să fie înregistrat la CEC.

De asemenea, blocul electoral Unirea a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală pentru participarea la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Din acesta fac parte patru partide: Partidul Liberal, al cărui președinte este Dorin Chirtoacă, Partidul Național Liberal, condus acum de un președintele interimar, Ion Calmîc, Partidul Popular Românesc, condus de Tatiana Potîng, și Partidul Politic Uniunea Salvați Basarabia, al cărui președinte este Valeriu Munteanu. 

Consiliul politic al blocului urmează să desemneze candidatul pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Anterior, Dorin Chirtoacă și-a anunțat intenția de a participa la alegerile prezidențiale.

Aseară și liderul PRO Moldova, Andrian Candu, a anunțat că a fost înaintat de formațiunea sa pentru a candida la scrutinul din toamna acestui an. 

Sursa: sputnik.md