PARTIDUL SOCIALISTILOR ESTE SUSTINUT DE MAJORITATEA POPULATIEI R. MOLDOVA

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri în Parlamentul Republicii Moldova, Partidul Socialiștilor ar fi susținut de mai mult de jumătate din cetățenii țării. Acest lucru este evidențiat de rezultatele sondajului, prezentat astăzi, 6 decembrie.

Potrivit sondajului, 51,2% din cetățenii țării din numărul celor deciși vor vota pentru PSRM.

Pe locul doi s-a clasat Partidul “Acțiune și Solidaritate”, condus de Maia Sandu, formațiunea este susținută de 25,9% dintre respondenți. Pe locul trei – Partidul Democrat cu 6,9%. Celelalte formațiuni, potrivit sondajului, nu depășesc bariera electorală.

În termeni de mandate, înseamnă că socialiștii vor avea 28 de locuri în organul legislativ, Partidul Acțiune și Solidaritate – 16, PDM – 6. Deoarece următoarele alegeri parlamentare se vor desfășura conform sistemului mixt, numărul total de mandate ale fiecărei formațiuni va fi determinat după votare în circumscripții uninominale.

Partidul Socialiștilor se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor. Astfel, 47,2% dintre respondenți au încredere în partid.

Studiul sociologic ”Vox Populi” cu tema: ”Anul 2017 în opinia cetățenilor Republicii Moldova” a fost efectuat în perioada 20 noiembrie-2 decembrie de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova. Au participat 1181 de respondenți din 79 de localități ale țării. Eroarea este +/- 3%.

Nistor Grigore 06.12.2017 - 13:48

Nu mai scapa tara asta de comunisti si de rusi & prorusi.