Partidul Liber-Schimbist pro Sandu al ”increzutilor”

Alți bani pentru o diversiune politică, cu mama surogat Gligor în frunte

Mihai CONȚIU

Pe 28 Ianuarie, juristul Ștefan Gligor a anunțat că a rămas gravid cu un partid pe care urmează să-l nască. Asta și așteptau moldovenii cu sufletul la gură – încă un partid care să le poarte de grijă! Gligor a spus că de vreo 7 ani îl tot macină dorul de a naște un partid pe cale naturală. Sătul de numeroasele încercări fără rezultat, a apelat la un donator extern pentru a fi inseminat. Acum își poartă sarcina și vrea să nască prematur. I-a fost găsit și numele: Partidul Schimbării din Republica Moldova, cu abreviatura PSRM. Donatorul de lichid seminal n-a dorit ca nou-născutul să-i poarte numele de familie, care-i secret, din cauza prostului său renume de tată denaturat care-și finanțează mame surogat, ca să-i nască și crească fii ”ascultători”. Donatorul, lipsit total de imaginație creatoare, nu procreatoare, i-a ordonat mamei surogat Gligor să-și boteze copilul cu un nume care, prin abreviatură, să semene cu PSRM (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova), crezînd că acest nou-născut va putea fi tot la fel de viril, puternic și crescut bine.

Donatorul fiind anonim, tatăl la vedere al nou-născutului de către mama surogat Gligor e Președinta Maia Sandu. După o metodă care a mai fost experimentată, pentru a o scoate în lume, mama surogat Gligor a fost programată, metodic, să-și tot spună păsurile, să-și dea cu ”presupusul nepresupus” și să devină cunoscută pe la tot felul de ”școli de fete bătrîne” pentru copii politici cu handicap, așa cum sunt TV8, Jurnal TV, Pro TV Chișinău etc. Abia după ce am văzut-o, am înțeles de ce nici un partener n-a putut-o lăsa borțoasă, pe cale naturală, cu un partid. Toți am văzut cît e de frigidă mama surogat Gligor, cum clevetește ea cu alte mămici, discutînd, de fapt, cu ea însăși, preocupată fiind nu de ceea ce spun și celelalte surate, ci de ceea ce urmează să mai zică ea, că nu apucase, după cum fusese instruită.

Nefiind o mireasă frumoasă și deșteaptă, a fost instruită să pară deșteaptă în clubul generos al prostiei solemne. După ce mama surogat Gligor a rămas borțoasă, la ecografie s-a văzut că viitorul copil se va naște cu malformații congenitalo-politice extrem de grave. ”Păi de asta avem și nevoie!”, au spus donatorul anonim de lichid seminal și tatăl adoptiv Maia Sandu. Atunci s-a și decis să fie botezat cu amintitul stupid nume – Partidul Schimbării din Republica Moldova. ”Schimbării din Republica Moldova” în ce sau a ce? ”Schimbării din Republica Moldova” în Republica Nimănui? ”Schimbării din Republica Moldova” a identității naționale?

Cu prilejul anunțului făcut de mama surogat Gligor că este însărcinată cu un prunc ce ar putea fi și un pic oligofren politic, Sergiu Postică, mare boss de restaurante, dușman al restricțiilor impuse de pandemie și unul dintre nașii de botez, a avut o intervenție pe măsură, declarînd: „Pornesc astăzi pe un drum greu, vă spun cinstit, și încrezut în mine că nu merg în politică pentru favoruri personale. Nu merg să-mi protejez afacerea…”. Serios?

Fără să vrea, cîrciumarul politic a recunoscut ce este el, mama surogat Gligor și toți cei din PAS, inclusiv Sandu – niște încrezuți, adică niște înfumurați și îngîmfați! Ei nu sunt ca toți ceilalți politicieni cinstiți cu alegătorii, care nu pot fi atît de îngîmfați/încrezuți și sfidători ca ei, ci doar încrezători în șansele și viitorul politic al lor și al Țării. Vai de școala și ”conștiința lor politică”! Omul de bază, trimisul Maiei Sandu ca să supravegheze activ, să controleze nașterea și creșterea bastardului politic este ”consilierul ei energetic” Sergiu Tofilat. Pricepeți ce-i cu acest abuz încrezut marca Filat? Un consilier prezidențial, în loc să-și vadă de atribuțiile lui, care trebuie să fie total apolitice, neenergetice partinic, devine membru al unui partid cu permisiunea Președintei, iar acest partid nu este PAS!

Așadar, mama surogat Gligor este metresa politică a ”tatălui Sandu”. Tofilat nu s-a mai fofilat și a venit încrezut din ”haremul politic” de curent alternativ al domnișoarei Sandu într-un nou bordel politic. Toți, împreună cu PAS, ne demonstrează că sunt încarnarea fidelă a politicienilor secolului al XIX-lea, descriși cu o premoniție genială de Caragiale și în piesa ”O scrisoare pierdută”. În consecință, mama surogat Gligor ar trebui să poarte numele Cațaveica, iar progenitura nou-născută să se numească Partidul Liber-Schimbist din RM al ONG-iștilor inseminați artificial. Ce ziceți? Oare de ce curent alternativ sau continuu de mijlocire a finanțării noului bastard politic va fi responsabil To-Filat?