PARTIDUL DEMOCRAT A ANUNTAT CU CINE VA FACE ALIANTE DUPA ALEGERILE DIN 2018

Liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a declarat marți, 3 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, că după alegerile parlamentare ordinare din 2018 PD va face alianțe politice doar cu partidele de dreapta.

Plahotniuc a mai menționat că oponenții PD vor fi toți cei care se vor opune dezideratului de integrare europeană a Republicii Moldova.

”Am propus ca la ședința Consiliului Național Politic al PD, care va avea loc la sfîrșitul acestei luni, să adoptăm o rezoluție pirin care să stabilim clar că PD va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta care va trece pragul electoral. Cei de dreapta nu sînt adversarii noștri politici, dar noi vom fi oponenții celor care se vor opune dezideratului de integrare europeană”, a declarat Plahotniuc.

Membrii PD au analizat în cadrul ședinței săptămînale de marți situația politică din Moldova.

”Constatăm că în ultimele zile, în Moldova, unele partide au început prematur campania electorală, care desfac și fac alianțe politice, deși sîntem la mai bine de un an distanță de alegerile parlamentare. Acest mod neinspirat de a face opoziție este dur taxat de electoratul de dreapta”, a menționat liderul PD.

Potrivit lui Plahotniuc, “anul viitor am putea fi puși în fața unei situații extrem de periculoase pentru Moldova”.

“PD nu va intra în această dezbatere electorală prematură. Obiectivul nostru este ca și după alegerile parlamentare din 2018, Moldova să aibă o guvernare europeană”, a declarat președintele PD.

Formațiunea a mai decis să nu susțină referendumul cu privire la revocarea din funcție a primarului municipiului Chișinău, liberalul Dorin Chirtoacă, care va avea loc pe data de 19 noiembrie.

Sursa: sputnik.md