PARLAMENTUL A REFUZAT SA EXAMINEZE PROIECTUL CU PRIVIRE LA MAJORAREA INDEXARII PENSIILOR

Deputatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Odnostalco a propus să se includă pe ordinea de zi a sesiunii plenare, proiectul de modificare a Legii privind pensiile de stat, care prevede majorarea indexării pensiilor.

“La data de 1 aprilie, în Republica Moldova este  planificată indexarea pensiilor. Cu toate acestea, noi considerăm că indexarea cu 6,8% anunțată de guvern este mizerabilă și insuficientă, avînd în vedere faptul că în prezent pensionarii fac parte din cea mai vulnerabilă categorie din țara noastră”, – a argumentat inițiativa, Vladimir Odnostalco.

Potrivit lui, lansată la începutul acestui an, reforma sistemului de pensii ridică multe semne de întrebare și nu soluționează problema unei vieți mai bune sau măcar a supraviețuirii pensionarilor.

Vladimir Odnostalco a amintit că proiectul de modificare a Legii cu privire la pensii, inițiat de Partidul Socialiștilor, este înregistrat în Parlament încă din 2015, dar pînă acum nu a fost examinat. Deputatul a propus ca astăzi, proiectul să fie dezbătut și adoptat în prima lectură.

Majoritatea parlamentară nu a susținut această inițiativă.

Sursa: socialistii.md