PARLAMENTUL A GAZDUIT PARTICIPANTII PROGRAMULUI DOR ”DIASPORA. ORIGINI. REVENIRI”

Parlamentul a găzduit, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, vizita celor 120 de copii și tineri, participanți la Programul DOR ”Diasporă. Origini. Reveniri.” Copiii au fost salutați de Președintele Parlamentului, au discutat cu deputații și au avut parte de un tur ghidat al clădirii.

”Bine ați revenit acasă, locul de unde au plecat părinții voștri în lume și unde sperăm că veți reveni, dacă veți dori. Țara vă așteaptă, oriunde ați fi acum!”, a menționat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Totodată, speakerul le-a urat copiilor noi succese și forțe pentru a contribui, împreună cu părinții, la modernizarea țării.

Ulterior, tinerii au discutat cu deputații Dumitru Alaiba și Alexandru Slusari, care le-au spus că vor fi întotdeauna așteptați și bineveniți în Republica Moldova.

Este al treilea an consecutiv, cînd Parlamentul găzduiește Programul DOR, organizat anual, în luna august. În acest an, Programul DOR se desfășoară în perioada 19-28 august și întrunește 120 de copii din 22 de țări. Scopul taberei este de a oferi șansa copiilor și tinerilor din diasporă de a-și vizita țara de origine, de a cunoaște valorile și tradițiile naționale, de a lega prietenii, fiind un loc de întîlnire a diferitor culturi, datorită mediului divers din care revin.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM