PARINTII SI ELEVII VOR PUTEA SEMNALA EVENTUALE ERORI SI NECONCORDANTE IN CONTINUTUL MANUALELOR SCOLARE

Părinţii, profesorii şi elevii vor putea semnala eventuale erori şi neconcordanţe în conţinutul manualelor şcolare, prin intermediul platformei de comunicare „Vreau manuale bune”, lansată astăzi de Ministerul Educaţiei.

Platforma conţine chestionare individualizate pentru elevi, profesori şi părinţi. Pînă la data de 15 aprilie curent, aceştia îşi vor putea exprima opinia cu privire la conţinutul a 38 de manuale, care urmează a fi reeditate pînă la data de 1 septembrie 2015.

Propunerile enunţate vor fi examinate de grupuri de experţi create de Ministerul Educaţiei şi vor fi luate în calcul la revizuirea manualelor. În perioada 10 aprilie – 11 mai 2015, grupurile de lucru vor examina conformitatea corectărilor introduse de edituri şi vor aproba noile conţinuturi pentru reeditare.

Igor Grosu, viceministru al Educaţiei, a declarat astăzi la o conferinţă de presă că dacă pînă acum în procesul de evaluare a calităţii manualelor era implicat un număr mic de profesori, în acest an ministerul a decis să consulte opinia tuturor cadrelor didactice, a părinţilor şi chiar a elevilor.

Manualele şcolare sînt reeditate o dată la cinci ani în cazul claselor gimnaziale şi liceale şi o dată la 4 ani – în cazul claselor primare.