PAPA FRANCISC SI DONALD TRUMP SI-AUINCEPUT INTREVEDEREA CU O STRINGERE DE MINA

Papa Francisc l-a primit miercuri în audiență pe președintele Statelor Unite, Donald Trump, cei doi lideri strîngîndu-și mîinile, aceasta fiind prima întîlnire dintre cei doi, informează EFE.

Trump a venit împreună cu soția sa, Melania, care era îmbrăcată în negru, cu părul strîns. Cuplul prezidențial american a fost escortat de Garda Elvețiană de la Vatican către apartamentele pontificale.

După aceea, președintele american a intrat singur în așa-numita Sala del Tronetto, aflată lîngă biblioteca privată, unde și-a strîns mîna cu Papa Francisc și a pozat pentru fotografi. Potrivit DPA, Trump era numai zîmbet, în timp ce papa Francisc aborda o mină mult mai serioasă.

Aceasta este cea de-a treia etapă din turneul liderului de la Casa Albă. Trump s-a aflat în Arabia Saudită, după care s-a deplasat în Israel și în teritoriile palestiniene. Președintele SUA va pleca la Bruxelles, unde va participa la summitul NATO, și se va deplasa ulterior în Sicilia, unde va asista la reuniunea G7 de la Taormina.

Sursa: Agerpres