PAMINTUL VA FI CUCERIT SI COLONIZAT DE EXTRATERESTRI

Stephen Hawking: inteligenţa artificială ar putea controla omenirea

Celebrul fizician englez, teoretician al originii Universului şi unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani Stephen Hawking a avertizat că extratereştrii vor cuceri şi vor coloniza omenirea, iar Pămîntul, aşa cum îl ştim, ar putea fi distrus. El a explicat că adevărata provocare pentru cei de pe Terra este aceea de a putea şti cu adevărat şi cum arată extratereştrii.

De altfel, celebrul astrofizician a subliniat recent că inteligenţa artificială ar putea controla omenirea în următorii 100 de ani şi şi-a exprimat convingerea că dacă inteligenţa artificială nu va cuceri omenirea, atunci o specie avansată de extratereştrii sigur o va face, relatează Daily Mail. "Dacă extratereştrii ne vor vizita, atunci rezultatul va fi acelaşi ca atunci cînd Columb a ajuns în America, iar acest lucru nu a fost deloc benefic pentru amerindieni", a spus Hawking.

Stephen Hawking coordonează un proiect de amploare pentru identificarea existenţei extratereştrilor în spaţiu, folosind două dintre cele mai puternice telescoape din lume. Astfel, vor fi analizate un milion dintre cele mai apropiate stele de Terra în căutarea de semnale din spaţiu a unor forme inteligente de viaţă.

Faptul că pe Marte s-a descoperit existenţa apei în stare lichidă a reaprins discuţiile că viaţa extraterestră ar putea fi găsită în viitorul apropiat. "Adevărata provocare este aceea de a ne da seama cum extratereştrii ar putea arăta", a atras atenţia Stephen Hawking.