PACIENTII PSIHIATRIEI, NOII ACTIVISTI ELECTORALI AI LIBERALILOR

Fat-Osos cel Nasos a transformat amenintarea cu sinuciderea intr-o afacere profitabila

Liberalul reconvertit la comunismul reşetnikovist se plînge de nerecunoştinţa celora cărora, chipurile, le-a făcut bine. Mai bine zis, îi pare rău de banii pe care i-a cheltuit (tot cu zgîrcenie, deşi nu erau ai lui) în campaniile electorale precedente. Acum le bate obrazul acelor oameni care poate-poate vor lucra pe gratis în campania ce vine.

Dar este locul să punctăm că Partidul Liberal, Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă au devenit deja nişte năluci politice, iar asta din clipa în care, de dragul banilor şi al Puterii, au acceptat să devină tîrfele lui Vladimir Plahotniuc. La cît de mult s-au mînjit, put de te trăsneşte în moalele capului de la bolile puroioase pe care le-au contactat. Cu o eleganţă psihiatrică halucinogenă demnă de invidiat de către toţi epilepticii, Ghimpu şi Chirtoacă au înţeles că singurii lor susţinători electorali tradiţionali sunt tot cei din tagma lor – ţicniţii!

Telenovelele au o priză formidabilă în rîndul oamenilor comuni, mai ales la gospodine. La asta s-or fi gîndit şi liberalii. Şi a început Ghimpu să se vaicăre: „Vai, omul, omule!” Astfel, au încropit un scenariu cu Chirtoacă în rolul de erou salvator, iar în cel de victimă salvată a fost selectat un tinerel din salonul nr. 5, Secţia „Boli Foarte Iritante”. După un antrenament intens coordonat de către maeştri cascadori Veaceslav Untilă (şuierat şi huiduit la Cahul ca tîrfa satului) şi Anatol Şalaru, filmările au fost făcute zilele trecute, iar dependenţii de televizor au fost în extaz. Tinerelul l-a trimis „nahui” pe Dumneavoastră Dorin Chirtoacă, apoi, în ultimă instanţă, s-a dat jos de pe pilonul periculos pentru sănătatea omului.

Conform scenariului, pacientul, adică victima, s-a căţărat cu agilitate pe un suport de panouri publicitare (proprietatea clanului Ghimpu-Chirtoacă!) din preajma… Circului, căci alt loc mai nimerit nici nu se putea, şi a început să rostească o replică îndelung repetată, prin care ameninţa că se sinucide pînă cînd o să moară cu ochii închişi. În aceste momente melodramatice, îşi face apariţia o iapă albă călărită de însuşi Chirtoacă, salvatorul, pe post de Făt-Osos cel Năsos, căci Făt-Frumos ar fi fost prea învechit.

După ce a inventariat vizual foarte rapid prezenţa la datorie a tuturor posturilor TV convocate, Făt-Osos cel Năsos a descălecat iapa şi a încălecat panoul publicitar ca să-l convingă pe sinucigaş că moartea lui ar fi mai costisitoare pentru PL şi Primărie decît dacă i-ar oferi un adăpost şi un post. De muncă! Sinucigaşul ţicnit s-a lăsat rapid convins că viaţa este roz şi şi-a amînat moartea pentru alte ocazii mai însemnate. Astfel, Făt-Osos cel Năsos a reuşit ceea ce nici poliţiştii, psihologul negociator şi alţi salvatori nu izbutiseră. În acea zi, Făt-Osos cel Năsos a reuşit să fie alintat de toate televiziunile mai dihai decît Omul Păianjen.

Fiind omenos, aşa cum îi stă bine oricărui Făt-Osos, mirele tomnatic Chirtoacă l-a invitat pe băiat la o cafea, într-un local mai de Doamne-ajută, unde au făcut un schimb de idei, ca de la scelerat la scelerat. După ce şi-au sorbit cafeaua şi au ajuns la concluziile dorite, Chirtoacă Făt-Osos cel Năsos Mire Năzuros l-a dus pe tînăr nu la ospiciul lor politic, ci chiar la un hotel.  Clanul de la Coloniţa  a îmbrăţişat şi afacerea cu hoteluri, că ei nu cheltuiesc un leu de la dînşii?!

În aceeaşi zi, dar seara, văzînd cît de profitabilă este meseria de sinucigaş, un alt ţicnit s-a urcat pe podul de pe strada Calea Moșilor din Chişinău, amenințînd că se aruncă în gol. Pînă la urmă nu s-a mai sinucis, chiar dacă la acesta n-a mai venit Chirtoacă să-l salveze. Era el liberal, numai că nu de la PL, ci de la PNL. Vitalia, alo?! Te caţeri pe pod? Ai grijă, la greutatea ta… Doar ţi-ai mai rupt-o o dată, cu caloriferul şi cu Cristian Pohrib gata să moară de… rîs. 

Prin urmare, stimaţi sinucigaşi de profesie, atunci cînd veţi ameninţa că vă aruncaţi în gol sau în plin de pe vreo clădire sau vreun pod, înscrieţi-vă mai întîi în PL-ul clanului de la Coloniţa! Nu mai alegeţi zona Circului că prea bate la ochi! Încercaţi să vă aruncaţi de pe Arcul de Triumf, de pe Catedrală, de pe statuia lui Ştefan cel Mare sau de pe iapa albă călărită deFăt-Osos cel Năsos!

Dorin Mefistofalus