ORCHESTRA "LĂUTARII" A SUSŢINUT UN CONCERT LA PARIS

Orchestra "Lăutarii" condusă de Nicolae Botgros, alături de interpreţi din R. Moldova şi România, a susţinut la 1 aprilie un concert în sala "Le Palace" din Paris. Evenimentul a reunit peste 1000 de moldoveni din diaspora şi a avut loc în cadrul Festivalului "Zilele Basarabiei la Paris", cu prilejul celei de-a 95-a aniversări a Unirii Basarabiei cu România.

orchestra lautarii la paris2JPG.JPG

Biroul Relaţii cu Diaspora a relatat, pe 5 aprilie, că concertul a durat trei ore şi a fost deschis de interpretul Ion Paladi cu melodia "Dorul Basarabiei". În spectacol au mai evoluat artiştii Lidia Bejenaru, Nicolae şi Isidor Glib, Ioana Căpraru şi Nicolae Cibotaru. O surpriză a serii a fost prestaţia scenică a celui mai tînăr reprezentant din familia Lăutarilor, Cristian Botgros care a reuşit să surprindă publicul printr-o prestaţie muzicală alături de tatăl său, Corneliu Botgros. Invitata de onoare a acelei seri a fost cîntăreaţa de muzică populară, Sofia Vicoveanca.

Pentru Nicolae Botgros acesta a fost primul concert pe care l-a avut la Paris. Maestrul a recunoscut că este una dintre cele mai mari realizări din cariera sa, întrucît a concertat într-o sală de prestigiu din capitala Franţei.

orchestra lautarii la paris3JPG.JPG

În cadrul Zilelor Basarabiei la Paris a avut loc şi un simpozion istoric ţinut în Catedrala Metropolitană Ortodoxă Română al cărui invitat a fost Octavian Ţicu, istoric şi ministru în exerciţiu al Tineretului şi Sportului.