OPT TINERI COMUNIŞTI GRECI, RĂNIŢI DE CĂTRE NEONAZIŞTI

AFP PHOTO /Sakis Mitrolidis

Opt tineri comunişti au fost răniţi Vineri dimineaţa la Atena în timp ce lipeau afişe, într-un atac atribuit unui grup din cadrul partidului neonazist Zori Aurii, a declarat poliţia pentru AFP. Incidentul a avut loc în cartierul Perama, în apropierea portului din Pireu, a precizat poliţia, adăugînd că persoanele rănite au fost spitalizate, iar gravitatea rănilor nu este cunoscută pentru moment.

Victimele fac parte dintr-un grup de aproximativ 30 de tineri comunişti care lipeau afişe pe străzi. Tinerii comunişti au fost atacaţi de aproximativ 50 de persoane înarmate cu bîte, dintre care cel puţin două sunt membre ale partidului Zori Aurii, potrivit unor declarate date poliţiei.

Zori Aurii este o forţă politică aflată în creştere în Grecia, afectată de o criză economică dură şi de nemulţumirea unei părţi a grecilor faţă de partidele tradiţionale, acuzate că nu au făcut nimic pentru a combate corupţia. Zori Aurii a obţinut anul trecut 18 mandate în Parlament şi ocupă în prezent a treia poziţie în sondajele de opinie. Acest partid este suspectat că a orchestrat atacuri împotriva unor imigranţi, acuzaţii pe care le dezminte, iar mai mulţi dintre deputaţii săi sunt urmăriţi penal pentru comiterea unor violenţe. (Mediafax)