„Opriti lovitura de stat”: mii de persoane au protestat impotriva lui Boris Johnson in peste 30 de orase din Marea Britanie

Mii de persoane au protestat în peste 30 de orașe din Marea Britanie față de decizia prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul, facilitînd astfel producerea Brexit fără niciun acord, informează Mediafax. Cele mai mari proteste au avut loc în Londra, Manchester, Leeds, York și Belfast. În Londra, manifestanții au strigat: „Boris Johnson, să îți fie rușine!”. Manifestații au mai avut loc în Edinburgh, Belfast, Cambridge, Exeter, Nottingham, Manchester, Glasgow și Birmingham. În orașul Oxford, manifestanții s-au adunat în fața Colegiului Balliol, unde a studiat Boris Johnson.

Protestele „Opriți lovitura de stat” sunt organizate de grupul ”O altă Europa este Posibilă”, care militează împotriva Brexit. Grupul a anunțat că mai multe proteste sunt anunțate și în orașe europene, precum Amsterdam, Berlin și Riga.

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a aprobat, Miercuri, cererea premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului, facilitînd astfel producerea Brexit fără nici un acord.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără nici un acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără nici un acord Brexit.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingînd Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmînd că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 Octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.