OPERAŢIUNEA „DISTRUGEŢI REPUBLICA MOLDOVA”

Toamna în care nu se mai numără bobocii, ci banii cu care trebuie să fie înrobiţi moldovenii

Autor: Mihai CONŢIU

Azi vom analiza o nouă năpastă care vine să cadă pe capul moldovenilor. Cine nu a urmărit emisiunea „ÎnProfunzime” de la ProTv Chişinău a Lorenei Bogza din seara zilei de Luni, 29 Septembrie, în care l-a avut invitat pe aventurierul politic Renato Usatîi, ar face bine s-o caute în arhiva site-ului acestui post şi s-o vadă neapărat. Mai mult decît atît, filmul acestei emisiuni ar trebui să-l vadă toţi moldovenii, mai ales cei care chiţcăie de plăcere atunci cînd Usatîi îi cumpără ca pe nişte sclavi cu concerte, acte de binefacere bine gîndite, obiecte de preţ etc. Dacă nici după vizionarea acestei emisiuni moldovenii atraşi de el nu se vor îngrozi sau nu vor subînţelege ce chip groaznic de monstru are în realitate acest individ, atunci înseamnă că-şi merită soarta de sclavi ai interlopilor de tot soiul, ai ruşilor nemiloşi, brutali şi cu instincte de rasă superioară asemenea naziştilor.

Dînd dovadă de profesionalism îndelung exersat, fără să fie agresivă sau provocatoare, Lorena Bogza a realizat o emisiune antologică, în care, la modul cel mai concret cu putinţă, l-a făcut zdrenţe pe acest infractor infantil Usatîi, l-a făcut să-şi trădeze singur un profil de-a dreptul hidos prin agresivitate, incultură crasă şi primitivism. Orice telespectator cu un grad mediu de înţelegere, orice om de bun-simţ şi cu un dram de civilizaţie în el s-ar îngrozi, căci ar percepe cît de periculos este acest individ. Cine nu se lasă cuprins de frisoane la vederea acestui animal politic, înseamnă nu doar că este de o insensibilitate condamnabilă, ci şi un om în care nu mai există de mult nici cele mai elementare instincte umane decente de supravieţuire creştină.

Imaginile cu Usatîi vorbind la telefon, avînd dezinvoltura unui mafiot sadea, cu un alt personaj periculos împuşcat prin Anglia spun totul, la fel şi cele în care era arestat şi fotografia faţă-profil de către anchetatori!

Usatîi, în sine, este exponentul unui sistem primejdios, în egală măsură, pentru moldoveni şi Republica Moldova. Nu este singur şi nu a venit în Republica Moldova de capul lui. Chiar dacă este imposibil de probat, oricine înţelege că el a fost trimis în Moldova de către structuri specializate din Rusia ca agent de influenţă politică. Totodată, nu-i greu de imaginat că în spatele lui stau structuri duble – servicii secrete şi lumea interlopă sau mafia rusească.

Această brută periculoasă cu un creier ca de bibilică ar vrea să conducă Moldova şi să facă Justiţie, lăsînd să se înţeleagă că analfabetismul lui politic nu contează pentru că este numai bun pentru moldoveni. Din aceste perspective ale dorinţelor lui şi cele ale stăpînilor săi de la Moscova, se laudă cu cifre de afaceri de zeci de milioane de euro în Rusia (fireşte că greu de demonstrat), sugerînd că este bun finanţist, dar n-a fost capabil să-i răspundă moderatoarei emisiunii la nişte întrebări elementare ce ţin de „cît se achită din salariul brut pentru pensii”, „cum se formează bugetul de stat” sau „care sînt puterile într-un stat de drept”.

Da de unde să ştie, dacă lui Renato i se pun la dispoziţie milioane pe care nu el le-a muncit, ci sărmanul rus de rînd. Acest Renato Marinato Usatîi a avut tupeul să spună că „ştie cum să mărească el bugetul de stat foarte rapid de cîteva ori”, chiar dacă habar nu are cum se formează acesta.

Asul politic din mînecă al ruşilor pentru Usatîi

A doua zi, Marţi, 30 Septembrie, Usatîi a anunţat o nouă găselniţă politică electorală, ca o consecinţă a faptului că Partidul lui Renato Usatîi „PaRuS” nu a fost înregistrat la Ministerul Justiţiei şi nu poate participa la alegerile parlamentare din 30 Noiembrie. Şi Marţi, 30 Septembrie, am înţeles iarăşi, ca în toate zilele de Marţi şi întregile săptămîni din viaţa mea conştientă, că ruşii au soluţii la toate atunci cînd au de gînd să domine, să terfelească sau să distrugă o naţiune, un popor.

Surpriza a fost Partidul Politic ”Patria”, împreună cu care Usatîi va merge în campania electorală. Îmi este greu să cred că acest partid, înregistrat abia pe 12 Septembrie, nu este o operă a ruşilor, o rezervă politică pentru acelaşi Usatîi. Astfel, noua amantă sau curvă politică a craiului politic al Moscovei Renato Usatîi a devenit Partidul Politic ”Patria”. Surprinzător pentru mine a fost faptul că în fruntea acestui partid se află respectabilul profesor Emilian Ciobu, fost ambasador al Moldovei în România şi fost şef al aparatului prezidenţial în perioada lui Petru Lucinschi. Cînd spun „surprinzător”, mă refer la intelectualul şi universitarul Emilian Ciobu. Dar la vîrsta lui de 73 de ani să se apuce subit de crearea de partide politice? L-am mai văzut pe Ciobu prin zone politice obscure, extrem de mărginaşe, astfel încît şi cu omul acesta este clar.

Ca om educat, civilizat şi cu simţul proporţiilor, nu pot admite cu nici un chip nefirescul asocierii amicale şi politice a unui intelectual universitar şi fost diplomat cu un individ suspect, analfabet politic şi extrem de periculos ca Marinato Usatîi. Nu este logic din perspective social-politice ce ţin de estetică, morală şi reprezentare publică. Probabil că Moscova este determinantă pentru amîndoi, iar acest lucru demonstrează că nu-i pasă atunci cînd, pentru a-şi împlini scopurile, are nevoie să-l vulgarizeze astfel pe un profesor ca Ciobu la vîrsta-i respectabilă. Paradoxul acestui mariaj politic dintre Ciobu şi Usatîi este ca cel în care, prin absurd, am vedea-o pe regina Marii Britanii îngenunchind în faţa lui Mihai Ghimpu şi implorîndu-l să accepte să-i fie succesor la Tron.

Sugeram mai sus că infractorul meteoritic Usatîi are toate caracteristicile unui interlop extrem de periculos. În timpul căsătoriei celor doi, dintre ciob şi ustatîi, năşită, de bună seamă, de Moscova, Usatîi nu a exclus că ar mai putea întîmpina probleme la CEC, cu referire la declaraţia sa de avere sau că ar putea fi excluşi din alegeri. Faţă de aceste posibilităţi, banditul politic efectiv din Usatîi a ameninţat că în acest caz „vor interveni cu buldozere”. Instantaneu mi-am imaginat postura jalnică în care se află profesorul Ciobu faţă de astfel de ameninţări de a căror reală punere în practică nu am îndoieli. De la catedra universitară Ciobu a urcat direct pe buldozerul ruginit al lui Usatîi.

Nu pot crede că intelectualul Ciobu nu ştie prea bine că şi Usatîi este un agent operativ al ruşilor desemnaţi să ducă la îndeplinire operaţiunea „Distrugeţi Republica Moldova”!

Nu pot crede că intelectualul Ciobu nu cunoaşte faptul că Usatîi este parte operativă a acelor batalioane pro-ruseşti pregătite să înece Moldova în sînge dacă nu renunţă la parcursul pro-european! Cum îşi va apăra atunci Ciobu „Patria” sa?

Nu pot crede că intelectualul Ciobu nu are habar de unde are Usatîi atîţi bani ca să-i prostească şi să-i cumpere pe moldoveni tocmai spre a le distruge viitorul civilizat al propriei ţări şi al copiilor lor! Alo, domnule Ciobu, sperietoarea cu unirea cu România nu mai trece, Moldova se va integra în Uniunea Europeană! Asta înseamnă că intelectualul Ciobu este de acord cu toate aceste acţiuni subversive de subjugare a ţării de către ruşi fie şi prin vărsări de sînge! Dumnezeule, cît au putut ruşii să le schimonosească conştiinţele unor moldoveni, cît de uşor îi cumpără şi îi deznaţionalizează!

Într-un fel sau altul, încă din 1991, Republica Moldova a fost tot a Rusiei, motiv pentru care Kremlinul nu a avut motive suficiente să se răstească la Chişinău. După semnarea celor două Acorduri cu UE, însă, Kremlinul a spus un NET categoric, iar prin acţiunile pe care le derulează, cu brutalitate şi la vedere, în Moldova, nu face decît să le spună guvernanţilor de la Chişinău şi occidentalilor că această ţară aparţine Rusiei şi că nu are de gînd să o cedeze, indiferent de mijloacele la care va recurge.

Un sondaj îngrijorător

Întotdeauna am fost convins că, mai ales în Republica Moldova, sondajele de opinie reprezintă cea mai ridicolă metodă de manipulare în masă a oamenilor. Aici cam fiecare politician îşi comandă sondaje şi, fireşte, procentele de care are nevoie în ele. Sînt convins că pînă şi vaporeana sau vaporista Domnica Cemortan, dacă ar vrea, s-ar lăsa penetrată cu vreo 15% pe pragul electoral, chiar dacă în Moldova nu există un partid al amantelor de marinari cu vapoare scufundate la activ.

De data aceasta, însă, este vorba despre un sondaj efectuat de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău, cam singurul cu note de credibilitate şi seriozitate de prin partea locului. Tot Marţi, 30 Septembrie, cînd Usatîi şi profesorul Ciobu dansau în draci kazaciokul pe buldozer la propria lor nuntă, IMAS-INC Chişinău a dat următoarele rezultate la un sondaj nou întocmit:

Prin urmare, dacă Duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 5 formaţiuni ar intra în Parlament. Pe primul loc se află PCRM, cu 23,4%, pe locul doi se situează PLDM, cu 18,6%, pe locul trei este PD cu 10,7% din voturi, pe locul patru a ajuns Partidul lui Renato Usatîi „PaRuS”, care ar trece pragul electoral, acumulînd 6,7%, iar pe locul cinci se află PL cu 6,3%. Şi asta chiar dacă „PaRuS” nu există!

Vă daţi seama cît de ruşinoase sînt aceste rezultate pentru absolut toate partidele de la guvernare care pretind că sînt pro-europene? Amintiţi-vă că toate aceste partide s-au angajat solemn să informeze populaţia cu privire la realele avantaje ale integrării europene! Care a fost eficienţa lor pro-europeană în raport cu creşterea popularităţii unui individ ca Usatîi, care aruncă cu arginţi ruseşti în dreapta şi în stînga ca să-i ducă pe moldoveni în Iadul Uniunii Vamale? Zero!!!

Acest individ periculos se plimbă cu limuzinele lui de lux pe şoselele moldoveneşti construite cu bani europeni şi americani ca să-i cumpere pe moldoveni, iar politicienii pro-europeni n-au fost capabili să le arate şi oamenilor aceste drumuri şi să le amintească sau să-i informeze cine le-a construit. Aceiaşi pro-europeni ar fi trebuit să le deschidă ochii moldovenilor, să le arate că Usatîi şi Dodon îi cumpără cu circ şi pîine, dar, avînd atîţi bani, n-au investit nici un euro pentru construirea măcar a unei şosele naţionale cît de scurte.

Este de-a dreptul umilitor pentru guvernanţii pro-europeni faptul că în acelaşi an în care ţara a înregistrat atîtea succese cu UE, Usatîi bate anti-europeneşte la uşa Parlamentului ţării. De exemplu, PD-Plahotniuk şi întreaga cireadă mediatică pe care o are la dispoziţie au făcut un circ naţional cu farsa „desemnării de către popor” a candidaţilor pentru Parlament, dar la întîlnirile cu oamenii nu le-au spus nimic despre binefacerile UE şi despre impostorii politici antinaţionali Usatîi şi Dodon. Mai mare ruşinea şi trădarea!

Se pare că guvernanţii pro-europeni nu prea sînt pregătiţi să-l contracareze pe acest agent politic al Moscovei în tentativa lui de mituire sau cumpărare a tinerilor. Bruta periculoasă a iniţiat şi un aşa-zis turneu de fotbal “Cupa Renato Usatîi”. Numele proştilor scris pe toate gardurile! “Cupa Renato Usatîi”, de parcă acest individ periculos ar fi vreun mare campion mondial, geniu sau vreun mare savant!

Serviciile secrete ruseşti ştiu prea bine ce impact poate avea asupra tinerilor şi părinţilor acestora atunci cînd vor cîştiga drept premiu o maşină străină, un scuter, un televizor sau chiar un telefon mobil pricopsit.

Guvernanţilor le este dificil să-l contracareze, în acest sens, şi din motivul că nu vor să facă uz de metode nedemocratice în raport cu infractorul Usatîi. Nu vedeţi că şi Vladimir Voronin este invitat la toate televiziunile, ca o mireasă bătrînă?!

Este lăudabilă, totuşi, opoziţia lui Leonid Bujor, ex-ministru al Educaţiei, responsabil cu educaţia, ştiinţa, cultura şi sportul pe lîngă primul ministru, faţă de această acţiune sportivă politizată, de îndoctrinare, de cumpărare şi de prostituare morală efectivă a tinerilor de către un personaj de talia lui Usatîi, dar nu-i destul!

Toamna aceasta nu se numără bobocii, aşa cum, tradiţional, se spune, ci se numără banii mulţi investiţi de serviciile ruseşti ca să cumpere sufletele moldovenilor. Banii aceştia se numără de oameni ca Usatîi sau Dodon, ca, mai apoi, să-i numere pe moldovenii care le vor deveni victime. Oare se vor trezi moldovenii ajunşi ostatecii acestora? Greu de estimat în condiţiile în care guvernanţii moldoveni n-au înţeles că ei sînt cei care ar trebui să fie ceasul deşteptător al întregirii europene a ţării!

02.04.24 - 12:28
03.04.24 - 13:42
03.04.24 - 13:44
01.04.24 - 12:39
01.04.24 - 12:46
05.04.24 - 19:01
05.04.24 - 17:10
07.04.24 - 00:04
05.04.24 - 17:10
06.04.24 - 13:48
05.04.24 - 17:07
07.04.24 - 00:09
09.04.24 - 12:16
09.04.24 - 12:15
06.04.24 - 13:46