ONU: REBELII SIRIENI II IMPIEDICA PE CIVILI SA PARASEASCA ESTUL ORASULUI ALEP

Grupuri armate ale opoziției siriene i-au împiedicat pe civili să părăsească sectorul de est al orașului Alep (nordul Siriei), mergînd chiar pînă deschiderea focului de armă asupra oamenilor care fugeau din calea luptelor, a declarat vineri un purtător de cuvînt al ONU, citat de France Presse.

"Unii civili care încercau să fugă sînt aparent blocați de grupuri armate ale opoziției, în special de Fateh al-Sham, fostul Front Al-Nusra (Al-Qaida în Siria)", a indicat într-o conferință de presă purtătorul de cuvînt al Înaltului comisariat ONU pentru drepturile omului (UNHCR), Rupert Colville.

În același timp, ONU este preocupată de informațiile potrivit cărora sute de persoane care au fugit din calea luptelor din sectorul de est din Alep au dispărut după ce au intrat în zonele controlate de regimul sirian, a declarat Colville. "Deși este dificil de verificat faptele într-o situație în schimbare și periculoasă, am auzit afirmații foarte tulburătoare că sute de oameni au dispărut după ce au trecut în zonele controlate de guvern", a spus oficialul ONU.

Bombardamentele asupra orașului sirian Alep vor continua atît timp cît vor rămîne acolo "bandiți", a afirmat vineri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care anunțase în ajun oprirea raidurilor armatei siriene asupra cartierelor controlate de rebeli.

"După o pauză umanitară, loviturile au fost reluate și vor continua atît timp cît vor fi bandiți în Alep", a declarat Lavrov la Hamburg (nord), unde participă la reuniunea anuală a miniștrilor de externe din țările membre ale OSCE.

Sursa: Agerpres