ONG-URI FAC APEL CATRE CONDUCATORII INSTITUTIILOR DE STAT SA SE SUBORDONEZE NOULUI GUVERN

Reprezentanții mai multor organizații neguvernamentale își exprimă nedumerirea „față de îngîmfarea, lipsa de respect, lipsa de moralitate pe care o denotă Partidul Democrat”, care potrivit lor, blochează accesul către instituțiile de stat. ONG-urile fac apel către conducătorii tuturor instituțiilor de stat să se subordoneze noului Guvern.

Într-o conferință de presă la IPN, Dumitru Roibu, președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, a declarat că Republica Moldova a trecut prin deferite perioade ale existenței sale. Însă, chiar și tranziția de la URSS la stat independent, a fost un proces mult mai pașnic, în comparație cu situația actuală. Dumitru Roibu susține că Partidul Democrat refuză să cedeze guvernarea în mod pașnic coaliției formate dintre Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM, iar ca rezultat s-a creat o dualitatea de putere. Tînărul a îndemînat cetățenii să-și anunțe susținerea pentru noul Guvern și Parlament, deoarece cale de întoarcere nu există.

Președintele Mișcării „Voievod”, Nicolae Pascaru, spune că „a venit timpul cînd dictatorul a căzut”. Potrivit lui, „omul care este direct responsabil de tot ce s-a făcut rău în Republica Moldova, din 2009 încoace, este de fapt liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc”. Conducătorul mișcării a menționat că „tot ceea ce se întîmplă astăzi în Republica Moldova, este din cauza că liderul PDM este într-o agonie și face tot posibilul ca să nu dea puterea”.

Reprezentantul Alianței Naționale YMCA din Moldova, Igor Sîrbu, consideră că această perioadă va intra în istorie. „Este o șansă pentru Moldova de a începe un viitor nou, o prosperare în toate domeniile de activitate ale țării”, a spus Igor Sîrbu.

Dorin Ciurea, reprezentant al Centrului pentru cooperarea tinerilor din Moldova, salută existența unei noi guvernări, care în opinia sa, vine să facă schimbarea. Potrivit lui, „moldovenii au avut de suferit pînă acum prea mult”.

Sursa: IPN