OMUL CARE VREA SA ANGAJEZE 70 DE MILIOANE DE OAMENI

Richard Bronson are o viziune, de a angaja 70 de milioane de oameni, dar nu pe oricine, ci un segment anume, scrie Forbes. Potrivit lui Bronson, în Statele Unite există peste 70 de milioane de oameni cu un cazier care nu se pot angaja din cauza ceea ce au făcut în trecut. Bronson vrea să schimbe asta prin compania 70MillionJobs, platformă ce conectează foşti deţinuţi cu angajatori.

De menţionat este faptul că şi Bronson a fost condamnat şi a petrecut ceva timp în închisoare. A fost vinovat de fraudă. Bronson a lucrat alături de Jordan Belfort la firma de brokeraj Stratton Oakmont, cea care a făcut subiectul filmului Wolf on Wall Street cu Leonardo DiCaprio în rolul principal.

"Asta se întîmpla în zilele cînd lăcomia era bună. Aveam prieteni la Stratton Oakmont care făceau grămezi de bani aşa că m-am dus şi eu. Ceea ce aţi văzut şi auzit este adevărat însă nu la fel de romantic pe cît Scorsese l-a făcut să pară în film", mărturiseşte el.

Bronson a plecat de la firma pentru a-şi înfiinţa propria companie reuşind să genereze venituri de 100 de milioane de dolari, dar nu în mod corect. FBI-ul i-a bătut la uşă şi a stat doar 22 de luni la închisoare deoarece a reuşit să plătească înapoi pe cei pe care i-a păgubit. Acesta a povestit că a învăţat din greşeli şi că şi alţi deţinuţi merită o a doua şansă. "Există 80% şanse ca o persoană eliberată din închisoare să fie arestată din nou în cinci ani. Aproape 90% dintre aceste persoane vor fi şomeri la momentul arestării. Angajarea reprezintă un glonţ de argint", spune Bronson, care prin platforma sa vrea să ajute cîti mai mulţi oameni să ducă o viaţă normală.