OMUL CARE S-A ÎMBĂTAT FĂRĂ SĂ BEA NIMIC

Cazul care a uimit medicina

Un american din Texas i-a uimit pe medici în momentul în care s-a prezentat la camera de gardă, clătinîndu-se şi plîngîndu-se de ameţeli, dar subliniind totodată că nu a băut nimic. Testele au arătat că acesta era beat criţă, în ciuda faptului că nu consumase alcool întreaga zi, scrie site-ul NPR.

Un bărbat aflat în stare de ebrietate i-a uimit pe medici în momentul în care a declarat că nu a consumat alcool. Omul s-a prezentat la spital, unde testele au arătat că are o alcoolemie de trei ori mai mare decît limita admisă la volan în Texas. Totuşi, bărbatul, în vîrstă de 61 de ani, a precizat că nu băuse alcool întreaga zi.

Medicii de la spitalul Panola College din Carthage, Texas, au luat în calcul o eventuală minciună a pacientului, totuşi, au vrut să vadă dacă problema poate fi explicată şi altfel. L-au izolat într-un salon al spitalului, fără băutură, şi i-au dat să mănînce hrană bogată în carbohidraţi. La un moment dat concentraţia de alcool în sînge a bărbatului a crescut iarăşi.

Potrivit celor doi medici, Barbara Cordell şi Justin McCarthy, motivul este acela că sistemul digestiv al bărbatului s-a comportat exact ca o fabrică de bere. Concret, medicii au speculat că omul are o infecţie cu Saccharomyces cerevisiae (drojdia de bere). Prin urmare, de fiecare dată cînd omul mînca, drojdia ajuta la fermentarea zahărului în etanol. Practic, bărbatul "producea" propria bere, în stomac. Cei doi medici au publicat detaliile cazului în Jurnalul de Medicină Clinică. Microbiologii confirmă că drojdia de bere poate creşte în tractul intestinal, dar este neclar ce efect are asupra organismului. Deocamdată, cazul omului care ar fi produs bere în propriul stomac este singurul raportat.

REALITATEA.NET