OMUL CARE A DECEDAT DE DOUA ORI DEZVALUIE CE E DINCOLO DE MOARTE

Sasha Eliasson, în vîrsta de 22 de ani, este un utilizator al platformei Reddit, unde a povestit că, prima oară cînd a murit s-a întîmplat din cauza rănilor foarte grave cu care s-a ales în urma unui accident de motocicleta, iar a doua oara, cînd a primit post chirurgical foarte multe medicamente, scrie huffingtonpost.com. Tînărul a declarat că nu şi-ar fi dat seama de moartea sa pentru cîteva minute, dacă nu i-ar fi spus medicii. Deşi este ateu, experienţa aceasta nu l-a făcut să-i fie frică de moarte.

Medicii i-au spus bărbatului că fost găsit, efectiv, fără semne vitale şi au crezut că a decedat. Al doilea episod s-a desfăşurat în timpul unei intervenţii chirurgicale pe care a suferit-o la cîteva luni de acelaşi accident. Ambele episoade au durat circa două minute, timp în care medicii au reuşit să-l readucă la viaţă. Bărbatul a povestit pe reţeaua de socializare că, în acel timp, a fost ca într-un somn fără vise, în care totul era negru şi că nu a văzut lumea de apoi aşa cum se spune. Sasha a primit multe întrebări despre cele întîmplate dar şi multe critici.

„Aş vrea să spun că da, dar adevărul este că în ambele dăţi nu am fost acolo. Totul era întunecat. Aş spune că a fost ca atunci cînd tragi un pui de somn, fără să visezi. Te trezeşti şi ai impresia că ai dormit foarte mult timp, dar de fapt au trecut doar 15 minute. De asemenea, a fost foarte epuizant să revin la viaţă. M-am simţit de parcă mi-aş fi folosit toată energia din corp” a declarat tînărul pe contul sau de pe platforma Reddit.

„Nu am văzut nimic. Nici un vis, nici o lumină, nimic. Imaginaţi-vă un abis negru, asta am trăit eu. Știu că sună foarte deprimant, doar că atunci cînd mori nu ai parte de nimic, doar dispari. Dar, sincer, acest lucru m-a făcut să mă tem mai puţin de moarte.Cînd mori, pur şi simplu mori. Nu mai sînt griji, nu mai e nimic. Aceasta este cea mai mare linişte pe care o poţi găsi, Raiul nici nu se compară cu asta”, a mai spus el.

Sasha Eliasson este de părere că moartea este sfîrşitul vieţii şi sfîrşitul existenţei noastre în acest univers.