OLIMPIADELE SCOLARE VOR AVEA LOC DIN 27 FEBRUARIE

Olimpiadele raionale/municipale pentru instituțiile de învățămînt general și zonale pentru instituțiile de învățămînt profesional tehnic încep din 27 februarie, a anunțat astăzi, 22 februarie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, olimpiadele vor avea loc cu prezența fizică a persoanelor, în incinta centrelor pentru desfășurarea probelor scrise.

Instituția a elaborat instrucțiuni privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID - 19, aplicate la organizarea olimpiadelor școlare la disciplinele de studiu, care vor fi aduse, în scurt timp, la cunoștință organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului și instituțiilor de învățămînt profesional tehnic.

La începutul lunii februarie, MECC a anulat desfășurarea olimpiadelor școlare, în legătură cu situația privind COVID-19, dar decizia a stîrnit nemulțumirea mai multor părinți și elevi. Într-o scrisoare deschisă adresată Ministerului, părinții au spus că rezultatele de la olimpiadele republicane servesc temei pentru desfășurarea probelor de selecție pentru loturile olimpice naționale, care vor reprezenta Moldova la olimpiade internaționale, europene și balcanice.

În cazul în care majoritatea instituțiilor de învățămînt activează cu prezența fizică de 100%, și rata cazurilor confirmate de COVID-19 pentru vîrsta de 10-19 ani este de 0,04%, riscurile pot fi reduse la minim. Cu un plan bine chibzuit, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control, desfășurarea olimpiadelor poate fi realizată în termenii planificați, mai menționau părinții.

Sursa: IPN