OLIMPIADA-2014

Pentru prima dată americanii au devenit campioni olimpici la patinaj artistic

Meryl Davis şi Charlie White au învins la proba de dans. Astfel, pentru prima dată concursul de dans la Jocurile Olimpice a fost cîştigat de sportivi din Statele Unite.

Davis şi White au acumulat 195,52 puncte şi i-au devansat pe canadienii Tessa Virtue şi Scott Moir. Medaliile de bronz au revenit reprezentanţilor Rusiei, Elena Ilinîh şi Nikita Kaţalapov. De la introducerea în programul olimpic a acestei discipline, în 1976, niciodată nu a lipsit de pe podium o pereche reprezentantă a Rusiei.

Daria Domraceva s-a impus în cursa feminină de biatlon cu start în bloc. Sportiva din Belarus a cucerit a treia medalie de aur la Soci, după cea din proba individuală şi cea de urmărire. Anton Kuşnir a adus cea de-a cincea medalie de aur pentru Belarus la Jocurile Olimpice de la Soci, după ce a cîştigat concursul de sărituri la schi acrobatic.

Încă o "bătaie de cap" pentru organizatori

Ceaţa perturbă programul Jocurilor Olimpice! Din cauza ceţii două competiţii au fost amînate. Cursa masculină de biatlon s-a amînat de două ori, iar competiţia de snowboard cross, care era programată luni dimineaţă nu a mai început.

Competiţia masculină de biatlon pe distanţa de 15 kilometri a fost amînată pentru marţi, din cauza ceţii. Iniţial, întrecerea a fost programată pentru duminică seară.

"Din cauza ceţii, vizibilitatea este redusă la 20 pînă la 30 de metri. Nu eram siguri că puteam să începem competiţiile. Păcat că ceaţa nu dispare pe toată durata zilei", a declarat inspectorul FIS, Peter Krogoll.

Pentru a treia oară în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă a fost amînată o cursă de biatlon. Prima dată s-a întîmplat în 1972 la Sapporo, în Japonia, la fel din cauza ceţii. Din acelaşi motiv s-a anulat o cursă de biatlon în 1998, la Nagano.

La Soci a fost amînat şi startul calificărilor pentru concursul masculin de snowboard cross şi nu s-a anunţat cînd se va relua competiţia.

Ceaţa nu este singura problemă cu care se confruntă organizatorii Olimpiadei. Săptămîna trecută, la Soci temperaturile au ajuns pînă la 20 de grade Celsius, iar organizatorii au folosit sistemele de producere a zăpezii artificiale.

Lindner a rămas dezamăgit de evoluţia sa

Austriacul naturalizat Georg Lindner a rămas dezamăgit de evoluţia sa la prima Olimpiadă din carieră! Reprezentantul Moldovei nu a reuşit să ajungă la finiş la proba de schi alpin şi a dat vina pe zăpada moale de la Soci.

Ultimul reprezentant al ţării noastre la Soci, austriacul naturalizat Georg Lindner a explicat de ce a avut o evoluţie slabă în proba de schi alpin - Super Slalom Gigant.

"Sînt dezamăgit pentru că nu am reuşit să ajung la finiş. La prima şi a doua încercare a fost totul atît de rapid. Aveam emoţii pozitive, dar, pînă la urmă, nu am reuşit nimic din cauza că şi zăpada era moale", a declarat schiorul Georg Lindner.

Georg Lindner a anunţat că nu are timp de odihnă după Olimpiadă şi în curînd va evolua la alte competiţii internaţionale. "Ne vom întoarce în Austria. Avem mai multe competiţii unde trebuie să acumulăm puncte", a spus schiorul.

Georg Lindner are 31 de ani şi a obţinut cetăţenia Moldovei în 2009. Olimpiada de la Soci a fost prima din cariera sportivului. Moldova a fost reprezentată la Jocurile Olimpice de patru sportivi, dintre care doi naturalizaţi, Lindner şi Macovei.

Sursa: publika.md