OFIŢERII INP, PE MOTORETE

Ofiţerii Inspectoratului Naţional de Patrulare vor putea fi văzuţi şi pe motorete – o donaţie a unei companii din Italia. La ceremonia de înmînare a unităţilor de transport a participat şi premierul Iurie Leancă.

„Cele zece motorete donate Ministerului Afacerilor Interne sînt o premieră pentru poliţia naţională. Aceste mijloace de transport vor permite patrularea în zone mai puţin accesibile pentru automobile, cum ar fi curţile blocurilor şi parcurile”, a remarcat şeful executivului, citat de către serviciul său de presă.

Premierul a menţionat că reforma MAI este o prioritate, iar pentru a menţine pasul rapid al acesteia, dar şi pentru a-i face pe oameni să se simtă în siguranţă, este important ca poliţia să fie asigurată cu echipamentul necesar. Tot astăzi, Iurie Leancă a înmînat şi cheile de la 10 automobilele noi, achiziţionate de către Ministerul Afacerilor de Interne pentru dotarea Inspectoratului Naţional de Patrulare şi sectoarelor de poliţie aflate în subordinea Inspectoratului General de Poliţie.

Compania care a donat motoretele şi-a anunţat intenţia de a deschide o linie de asamblare la Bălţi, investiţie care va genera locuri de muncă. (IPN)