OCCIDENTUL CONTRA RUSIEI: INTOTDEAUNA E VINOVAT PUTIN!

Presa occidentală încearcă să demonizeze imaginea lui Putin – în Europa e democraţie, cu democraţi la putere, iar în Rusia este instalat un diavol care vrea şi mai multă influenţă. De asemenea, se acreditează ideea că de toate nevoile europene e responsabil personal Putin. Dar lucrurile nu sînt tocmai aşa.

S-a ajuns la o situaţie ridicolă. E suficient să accesezi internetul – Putin. Deschizi un ziar – Putin. Porneşti televizorul – Putin. Dacă undeva în Europa va fi dată la o parte o piatră, cel mai probabil că şi sub ea va fi descoperit Putin. De la conflictul din Ucraina, pînă la criza refugiaţilor, Putin şi Putin. Rusia şi Putin sînt vinovaţi de tot ce în Europa nu merge bine. În curînd, presa occidentală va afirma că şi de coafura lui Merkel tot Putin e responsabil.

Putin e ca o fantomă. Dar ca şi în cazul altor fantome, este o regulă: Putin, pe care-l vedem peste tot locul în presa occidentală, este inventat de Occident.

Cînd a început conflictul din Ucraina, Occidentul mai că nu-l declara pe Putin „nebunul politicii internaţionale”. Iar Merkel a spus că preşedintele rus trăieşte „în propria lume”. Astăzi, pentru presa occidentală aceste lucruri nu mai sînt de ajuns, aşa că Putin a devenit „însuşi diavolul”.

Toată această isterie e menţinută pentru a nu recunoaşte un lucru elementar: Occidentul a pierdut dreptul de a mai da cuiva lecţii de morală.

Presa occidentală creează o atmosferă de neîncredere totală. Toţi se simt înconjuraţi de spioni şi agenţi. Peste tot – anarhişti, terorişti şi… ruşi.

Premierul rus Medvedev, într-un discurs recent de la Munich, a atenţionat asupra riscului unui nou „război rece”. Cine are nevoie de el?

La sfîrşitul lunii septembrie ruşii s-au inclus în evenimentele din Siria. Nu a trecut nici jumătate de an şi raportul de forţe din regiune a fost schimbat radical. Avioanele ruseşti au consolidat poziţiile lui Assad, chiar dacă au bombardat şi populaţie civilă.

Ediţia Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung notează: „Rusia a dat o nouă turnură evenimentelor din regiune. Turnură pe care serviciile secrete germane o numesc ireversibilă”. În acelaşi timp, Occidentul susţine că nu există o soluţie militară pentru Siria. Poate că nu există o soluţie acceptată de Washington? !

Dar ce a făcut Occidentul în Siria timp de ultimii cinci ani? Cinci ani de război civil, cel puţin 250 de mii de morţi, peste 11 milioane de oameni, care şi-au pierdut patria. Şi toate acestea, sub „vigilenţa înţeleaptă” a Occidentului! Occidentul a pierdut dreptul de a mai da cuiva lecţii de morală!

După Der Spiegel, Germania