OBSESIA LUI LEANCA

Suferinţe nu doar ale noastre, ci şi ale urmaşilor urmaşilor moldovenilor

Autor: Mihai CONŢIU

Sînt un ghinionist ceva de speriat. Iarăşi, cred că a cincea sau a şasea oară, am ratat sfîrşitul lumii care a fost pe data de 29 Iulie, iar asta pentru că am ieşit cu amicii la o bere. A fost vorba despre o nouă Apocalipsă, pe care unii au trăit-o probabil şi mai intens după ce l-au văzut şi pe Iurie Leancă la televizor.

Site-ul american End Times Prophecies postase deja pe internet un videoclip produs de Armageddon News, care susţinea această teorie bazată pe mai multe citate din Noul Testament, dar şi pe avertismentele unor oameni de ştiinţă despre o apropiată inversare a polilor magnetici ai Pămîntului, despre care se spune că va atrage o serie de fenomene distrugătoare. „Vor fi cutremure devastatoare, iar Luna va fi complet roşie“, ne anunţaseră solii noii Apocalipse, citaţi de publicaţia „Daily Mirror”.

Apocalipsa de pe 29 Iulie a fost rezultatul unor versete biblice, corelate cu posibila inversare a polilor magnetici, despre care se dădea ca fiind iminentă de cîţiva ani. ”Apoi am văzut cînd a rupt al şaselea sigiliu: şi a fost un mare cutremur de pămînt, Soarele s-a făcut negru ca pînza de sac din păr, Luna s-a făcut toată ca sîngele şi stelele Cerului au căzut pe Pămînt, ca atunci cînd smochinul scuturat de un vînt puternic lasă să-i cadă smochinele necoapte. Şi cerul s-a îndepărtat ca o carte făcută sul; şi fiecare munte şi insulă au fost mutate din locurile lor”, se arată în capitolul Revelaţia 6:12, invocat de cunoscătorii Apocalipsei de Vinerea trecută. 

Vă daţi seama ce spectacol magnific şi poate înfricoşător am pierdut din cauza unei nenorocite de halbă de bere? Dacă Apocalipsa de Vineri a trecut pe lîngă mine nepăsătoare, la fel cum trec Ghimpu şi Marian Lupu pe lîngă alegătorii lor înfometaţi de mîncare, nu şi de promisiuni electorale, am avut norocul, totuşi, să asist la atracţia paradoxală, pînă la contopire, a polilor politici negativi Iurie Leancă şi Vladimir Plahotniuc.

Vinerea trecută, după ce a trecut pe lîngă nepăsătorul de mine Apocalipsa şi s-a dus în treaba ei biblică, a fost semnat Acordul privind parteneriatul între coaliţia de Guvernare şi liderul PPEM, Iurie Leancă, privind parcursul european. Anunţul iniţial a fost transmis, pe cale orală, feciorelnic, de către deja îmbătrânitul în rele Andrian Candu, preşedintele Parlamentului lui Plahotniuc. În schimbul acestui tîrg sau troc parlamentaro-rîtan, s-a decis ca Iurie Leancă să fie colonelul comandat al Consiliului Parlamentar pentru integrare europeană.

„Știţi că am o obsesie: pînă în 2018 să depunem cererea de aderare la UE”, a guiţat Leancă la fel ca o scroafă în călduri. 

Reactivarea bătrînului diplomat sovietic Iurie Leancă drept complice al unei guvernări absurde şi abuzive vrea să însemne că Plahotniuc a dat dispoziţie Procuraturii lui ca să nu-l ancheteze în calitate de complice în furtul miliardului şi a concesionării suspecte a Aeroportului. În plus, atrăgîndu-l în căruţa Puterii, oligarhul căpcăun crede că prin Leancă ar putea cîştiga bunăvoinţa europenilor, de parcă aceştia nu şi-o fi dat seama sau n-o fi fost informaţi cine a fost Leancă pînă în 1989 şi despre implicaţiile lui penale, în calitate de prim-ministru, în jafurile naţionale amintite, dar şi despre subordonarea lui absolută faţă de Plahotniuc! Deşi nemţii, cică, mai mizează pe Lencăilă! Nu excludem nici varianta prin care Leancă să fie desemnat chiar şi candidat la Preşedinţia RM. În oricare dintre situaţiile care vor fi luate în calcul, mai devreme sau mai tîrziu, lui Leancă şi protectorilor săi le sînt destinate posturilor de veghe îndelungată în camerele strîmte şi întunecate ale puşcăriilor. Vom trăi şi vom vedea! Laţul se strînge!