OAMENII CEDEAZA IN FATA ARSITEI

Peste 3500 de oameni s-au adresat la corturile anticaniculă instalate în mai multe regiuni din țară, în ultimele 24 de ore, informează Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Corturile au funcționat în punctele cu flux continuu de persoane în municipiul Chișinău, Bălți, Comrat, Cahul, Ungheni, dar și orașele Rezina și Căușeni. În Capitală punctele de reabilitare au fost amenajate pe următoarele adrese: sectorul Centru în preajma „Pieții Centrale”, sectorul Rîșcani, la intersecția străzilor Kiev și bulevardul Moscovei, sectorul Ciocana pe strada Ginta Latină nr.11, sectorul Buiucani - pe strada Calea Ieșilor nr.3 și sectorul Botanica pe bulevardul Dacia în apropierea Centrului Comercial 1000 de Mărunțișuri. Corturile anticaniculă funcționează în zilele de lucru în intervalul orelor 11.00 – 18.00.

Acolo oamenii pot bea apă și se pot proteja de temperaturile ridicate. Decizia de reinstalare a punctelor de reabilitare a fost luată odată cu lansarea codului galben de caniculă. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 11 – 14 august pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 – 36 de grade Celsius. În aceste condiții punctele de reabilitare pot oferi oamenilor posibilitatea de a se proteja de temperaturile ridicate. În total, în țară la oamenii se pot adăposti de razele arzătoare așe soarelui în 12 corturi de reabilitare.

Sursa: sputnik.md