O TELEVIZIUNE DE LA BUCUREŞTI ÎI FACE PE MOLDOVENI ŢIGANI, CERŞETORI, LĂTURI, TÎMPIŢI ŞI CURVE

Care gură a preşedintelui Băsescu spune lucruri sincere?

Autor: Mihai CONŢIU

Doar o anumită presă din R. Moldova a relatat sec faptul că Luni, 13 ianuarie, „Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România a decis să amendeze televiziunea B1 TV cu 10.000 de lei româneşti din cauza limbajului injurios folosit de Corneliu Vadim Tudor în emisiunea „Talk B1” din 29 Noiembrie 2013 şi a afirmaţiilor cu caracter discriminator făcute de Radu Banciu pe 24 Decembrie. În emisiunea „Lumea lui Banciu” analizată, realizatorul Radu Banciu a vorbit despre premierul moldovean Iurie Leancă, spunînd despre acesta că este „un terchea-berchea”.

De asemenea, Radu Banciu a afirmat: „În general, Moldova este exact ca ţiganul român care stă cu mîna întinsă pe Champs-Élysées. (…) Asta este Moldova. Un ţăran sau un ţigan, după cum vreţi, care n-a făcut altceva decît să cerşească pe lîngă România de cînd îi ştim noi”, a spus acesta. Banciu a vorbit în acea emisiune şi despre tinerii moldoveni veniţi la studii în România, folosind, de asemenea, un limbaj injurios.

Rareş Aniţa, reprezentantul B1 TV a spus că în acest program, Radu Banciu a exprimat opinii. „Au fost cîteva tuşe de limbaj, dar această emisiune s-a înscris în zona opiniei, a libertăţii de exprimare”, a spus aceasta, pentru Mediafax.

„Pentru aplicarea amenzii de 10.000 de lei au votat Christian Mititelu, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu, iar împotrivă au fost Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat şi Radu Călin Cristea.”

B1 TV este un post de televiziune aservit lui Traian Băsescu

Tocmai acest lucru este evitat cu „gingăşie”, cu „pudoare” de către presa moldovenească! Afirmaţiile grave formulate de Banciu la adresa premierului Iurie Leancă, a tinerilor bursieri şi a moldovenilor în general reprezintă fidel şi părerea lui Băsescu despre moldoveni şi R. Moldova. Vă reamintim că, nu de mult, venind vorba despre ajutoarele financiare ale României pentru R. Moldova, Băsescu i-a admonestat pe guvernanţii moldoveni astfel: “Hai să vă facem factura!”

Acum vă invit să privim lucrurile mai spre miezul lor! Ca stat, R. Moldova nu a stat niciodată cu mîinile întinse spre România. Problema este că tocmai România a fost cea care a oferit cîte ceva R. Moldova – anularea unor datorii pentru energie, mici ajutoare financiare nerambursabile etc.

România a oferit unor grupuri de moldoveni uriaşe privilegii financiare şi înalte distincţii de stat împotriva voinţei conducerii R. Moldova. Problema este că aceste ajutoare au fost acordate unor grupuri de activişti moldoveni care au fost şi sunt dispuşi să atenteze la suveranitatea şi integritatea R. Moldova, iar asta în favoarea himerei unirii acestor două ţări. O altă chestiune este aceea că aproape toate aceste ajutoare au fost fraudate în complicitatea dintre românii donatori şi moldovenii receptori. Tocmai aceşti moldoveni mercenari ai românismului în R. Moldova au fost cei care au mers şi se duc în continuare în România cu mîna întinsă după ajutoare de tot felul, iar noi am tot scris despre asta de-a lungul anilor. Cînd le spune moldovenilor că sînt nişte lături, televiziunea lui Băsescu îi include aici pe Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Vitalia Pavlicenco şi alţi „cerşetori” unionişti de la Chişinău? În acest caz, declaraţiile jignitoare ale lui Rogozin la adresa moldovenilor par a fi uşoare ironii amicale.

Nu R. Moldova a cerşit României burse de studii, ci România le-a oferit în exces tocmai spre a-i îndoctrina pe tineri în ideea perspectivei aşa-zisei Românii Mari! Nu R. Moldova a cerşit României înfiinţarea Mitropoliei Basarabiei ca structură externă a Patriarhiei Române, ci România, prin structurile securiste din interiorul Patriarhiei Române a favorizat înfiinţarea acesteia!

Nu R. Moldova a cerşit „României lui Băsescu” cele 100 de milioane de euro ca ajutor nerambursabil, ci Băsescu s-a oferit, a promis, iar pînă la urmă nu s-a ţinut de cuvînt!

Nu R. Moldova a cerşit României acordarea în masă de cetăţenie română moldovenilor, ci România a avut această iniţiativă propagandistică, profitabilă pentru cei care ofereau cetăţenie pe bani negri, scandaloasă la nivel european şi de natură să provoace conflicte identitare în R. Moldova!

Nu R. Moldova a cerşit României unirea, ci România vrea s-o impună cu forţa moldovenilor!

Nu R. Moldova i-a transformat pe unii moldoveni în cerşetori de bani din România, ci România i-a făcut aşa pînă cînd au devenit dependenţi de cerşeală!

Abia acum se vede neamul prost din „România lui Băsescu”, nu din România reală, care îi este ostilă! Ce om sau stat cu onoare îşi permite să-i reproşeze altui om sau ţară că i-a ajutat? Cine-i „ţiganul lui Banciu” în cazul de faţă? Bineînţeles că „România lui Băsescu”, cea care curînd va veni să cerşească de la moldoveni voturi pentru ca fiica lui Băsescu, Elena, ca să-şi păstreze fotoliul de euro-parlamentar! Noi v-am prevenit de mult în privinţa caracterului infect, duplicitar, cinic şi pervers al „României lui Băsescu”! Numai nu ne luaţi şi acum cu antiromânismul, că ne prăpădim de rîs!...

Despre calificativul atribuit premierului Leancă nu are rost să mai vorbim deoarece, după cum ştiţi, se înscrie în campania „României lui Băsescu” de discreditare a sa. Băsescu vrea ca partidul lui Filat să se ocupe de proiectele lui unioniste în Moldova, de aceea îl înjură pe Leancă.

Un amănut extrem de semnificativ ni se pare faptul că pentru aplicarea sancţionării postului de televiziune amintit au votat 6 membri ai CNA, iar 5 au fost împotrivă! Acest lucru demonstrează clar cum sunt văzuţi moldovenii în România, cu mult mai clar decît o spun mincinoasele sondaje de opinie, toate făcute la comandă, în scop propagandistic şi manipulator, în care se afirmă că majoritatea românilor ar dori unirea R. Moldova cu România.

Postul de televiziune al lui Băsescu B1 TV şi-a dat arama pe faţă, s-a descalificat şi a trădat care-s gîndurile ascunse ale „României lui Băsescu” faţă de moldoveni! A făcut acest lucru în „dulcele stil clasic” al manelei româneşti! După ce a fost pus la punct de americani şi a înţeles că unirea nu poate fi făcută pe trei bani, Băsescu îi înjură ca un birjar pe moldoveni. În curînd, în R. Moldova, va avea loc un recensămînt al populaţiei. Cîţi moldoveni crede Băsescu că se vor declara şi români? Pentru cine lucrează Băsescu dacă nu pentru Rogozin şi Şevciuk?

P. s. Este extrem de interesant faptul că pînă acum nu există nici o reacţie diplomatică moldovenească, dar şi a societăţii civile faţă de toate acestea. Doar aţi văzut cum sar ca arse diplomaţia română şi societatea civilă atunci cînd francezii, de exemplu, îi ridiculizează şi îi face ţigani pe români! (M.C.)

serj RApTOR 03.08.2014 - 00:15

Calina Catalin - Bravo!

Calina Catalin 02.07.2014 - 14:25

Acordul de Asociere Moldova cu UE - Italia Torino. NET Link: http://www.youtube.com/watch?v=dymdd_NskhI

Calina Catalin 02.07.2014 - 14:09

Declaratie Eugen Tomac ratificare Acord de Asociere R. Moldova UE Linkul: http://www.youtube.com/watch?v=gNtMHf98CqY

Calina Catalin 02.07.2014 - 13:34

Aprobarea privind ratificarea Acordului de asociere intre Republica Moldova si UE / ROMANIA. Linkul: http://www.youtube.com/watch?v=Mj6Js4W2tf8

Calina Catalin 02.07.2014 - 11:32

Contiule, individul de la BI TV nu este agreat nici aici, in Romania, asa ca stai linistit. Ma mir ca din toata media romaneasca tocmai aiurelile dobitocului de Banciu ti-au atras atentia , si ai gasit potrivit sa scrii repede un articol pentru opinia publica din Moldova, despre niste aberatii care nici macar nu merita atentie, din partea oamenilor care pretind ca au ceva minte in capatana. Dar stai...de ce ma mir ca ti-au atras atentia tocmai tie aceste aberatii? Desigur,are logica. Daca citesc creatiile tale mizerabile (cu pretentii de articole decente), imi dau seama ca intr-adevar nu ai nimic serios de spus. Tot ceea ce scrii este construit pe o puternica atitudine antiromanesca.