O statuie din România, pe lista celor mai spectaculoase din lume, alături de Statuia Libertăţii. Este unică în Europa

Cei de la Business Insider au publicat recent un material cu cele mai spectaculoase statui din lume. Pe lista lor, alături de Statuia Libertăţii, se află şi o sculptură din România, unică în Europa.

Pasionaţii de statui gigantice au avut surpriza să regăsească pe lista celor mai spectaculoase sculpturi din lume şi o piesă din România. Cei de la Business Insider au inclus în materialul lor una dintre cele mai spectaculoase creaţii de la noi, unică în Europa. Piesa sculptată direct în stîncă este doar cu 6 metri mai mică decît Statuia Libertăţii din New York.

Este vorba despre Statuia lui Decebal de la Porţile de Fier. Sculptura este cea mai înaltă sculptură din Europa, de 3 ori mai înaltă decît Colosul din Rodos, iar peisajul care o încadrează este unul de vis. Situată chiar în cea mai spectaculoasă porţiune a Dunării din tot parcursul ei european, Statuia lui Decebal oferă turiştilor un peisaj impunător. Aceasta a fost finanţată şi promovată de istoricul Iosif Constantin Drăgan. Lucrările s-au desfăşurat în perioada 1994-2004 şi au transformat zona într-un punct de atracţie turistică deosebită pentru cei care aleg să urmeze traseele turistice locale, în special cele cunoscute de la Cazanele Dunării.