O SCRISOARE DE LA CITITORI

Dragă redacţie a gazetei „Moldova Suverană”

Eu, Crucieru Petru din Durleşti, am găsit în cutia poştală gazeta „Socialiştii”, o gazetă reacţionară pentru noi, moldovenii din partea stîngă a Prutului. Să lămuresc de ce spun eu asta. Dodon şi Grecianîi ,care l-au trădat pe Voronin, acum vor să ne vîre în GULAG, Siberia şi Kazahstan, unde au murit mii de moldoveni. Părinţii Zinaidei Greceanai au fost deportaţi şi ei în Kazahstan, acum ea a venit înapoi ca să toarne venin pe capul basarabenilor?! Cine nu ştie că noi sîntem modoveni-români? V.I. Lenin încă în anul 1918 a spus că în Basarabia se vorbeşte limba română. Şi nu numai. A mai spus că basarabenii „nu vor cu noi, cu ruşii, s-au unit cu România Mamă”. Acest nou Lenin, Igor Dodon, îl critică pe Ponta, care a spus deschis că Basarabia a fost împreună cu Moldova lui Ştefan şi a fost ruptă de imperiul rus timp de 200 de ani şi 70 de ani sub jugul Uniunii Sovietice.

În anii cînd era prim-secretar al comsomolului, Ion (Ivan) Guţu, fost deputat de la „Moldova Noastră”, tineretul dorea să plece în călătorie şi în România, iar el striga la ei „că numai nu în România”. Cînd a ajuns deputat după destrămarea imperiului sovietic, l-am întrebat pe Ion Guţu de ce a spus aşa şi mi-am adus aminte cînd trei moldoveni – eu, prim-secretar din Lazovsc, cu secretarii din Călăraşi Gafin şi din Anenii Noi Anton – stăteam de vorbă la un repaus în limba moldovenească de atunci, se apropie secretarul din Tiraspol, mă bate pe umărul stîng, şi amu simt, şi spune „Говорите на порядочном языке”. Ne-am uitat unul la altul şi am trecut la limba rusă, altfel eram toţi la puşcărie.

Dodon şi aliaţii vor să prostească moldovenii şi să credem că ei nu mîna dreaptă a Rusiei putiniste. Elţin, Kravciuk şi Şuşkevici au distrus Uniunea Sovietică, iar dodoniştii lui Putin vor ca Rusia să ne captureze pentru mulţi ani, să vorbim în limba lor pe pămînt românesc.

Comunic că eu am 75 de ani şi 70 n-am certificat din Ţara Românească, mama a ascuns certificatul. Şi eu am aflat cînd l-am întrebat pe fratele Andrei cine sîntem noi, el îmi răspunde: „Tu eşti român, dar eu nu ştiu ce sînt eu, român ori moldovean, pentru că m-am născut în colibă, în 1941. Timp de 70 de ani mama a ascuns certificatul meu şi nu mi l-a arătat, aşa frică avea de sovietici, a murit şi nu a destăinuit acest lucru. Poate se temea că eu mă voi răsufla şi nu mai lucram în posturile cele pe care le-am ocupat în Partidul Comunist”.

Mă revoltă faptul că politologi ca alde Ţîrdea sînt de partea lui Dodon şi a Rusiei. Toţi adepţii lui Dodon sînt trădători de neam. Şi dacă s-ar putea de pus la dubă alde Ţîrdea şi toţi dodonii, care vreau să ne mai înjuge sub Moscova, sub Kremlin, căci lui Putini nu-i ajung teritoriile Rusiei, care 2/3 sînt pustii. Numai că noi sîntem o ţară democratică, europeană şi din cauza asta tot felul de aventurieri urăsc sau sînt gata să vîndă Moldova pe cîteva sute de dolari sau altă valută.

Şi drept s-a arătat în gazeta Dumneavoastră, cum va arăta Rusia după al III-lea Război Mondial.

Dodoniştii în gazeta lor l-au înfăţişat pe Băsescu şi Ponta cu pistoalele la tîmplă... Cine sînteţi voi, netrebnicilor, să vă băgaţi în afacerile unei ţări europene?!

Avem noi instituţii ale statului care să ne protejeze sau nu? Sau încă n-am scăpat de frica noastră de secole?

Şi acum, cînd ne ajută Europa şi America, oameni buni, nu vă mai fie frică de tot felul de agresori, votaţi partidele proeuropene şi vom birui.

Petru CRUCIERU, Durleşti