O RAFUIALA INTRE MEMBRII A DOUA GRUPARI CRIMINALE S-A SOLDAT CU 6 RETINUTI

Șase membri ai unei grupări infracționale au fost reținuți de către ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu DGUP, BPDS ”Fulger” și IP Orhei a IGP, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, fiind suspectați pentru că au atentat la viața și sănătatea unui bărbat.

În urma investigațiilor efectuate de către poliție s-a stabilit că, la baza motivului răfuielii, ar sta o pretinsă datorie financiară pe care victima pînă în prezent nu a achitat-o. Cei șase membri ai grupării criminale au vîrste cuprinse între 25 și 50 ani, locuitori ai mun. Chișinău și ai raioanelor Orhei și Rezina, fiind anterior condamnați pentru comiterea infracțiunilor grave și deosebit de grave.

Astfel, la 20 august curent, membrii grupării, aflîndu-se în mun. Orhei, sub pretextul reglărilor de conturi față de victimă, care la rîndul său este membrul altei grupări criminale, anterior condamnată pentru infracțiuni similare, intenționat i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele, iar ulterior lovindu-l cu o bîtă din lemn, i-au provocat leziuni corporale periculoase pentru viața și sănătatea acestuia.

Cinci suspecți au fost arestați pentru 30 de zile, iar în privința unuia este aplicată măsura obligatorie de nepărăsire a localității, măsurile aplicate au fost decise de către Judecătoria Ciocana.

Dacă vor fi găsiți vinovați de săvîrșirea infracțiunilor incriminate, persoanele bănuite riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.