O profesoara a renuntat la catedra si s-a facut prostituata. Intr-o noapte cistiga mai bine decit intr-o luna

O profesoară a decis să renunțe la catedră și să schimbe "domeniul de activitate". Împinsă de lipsurile materiale, ea s-a făcut prostituată. Își riscă viața și sănătatea, dar cîștigă bani cîți să trimită acasă, ca să-și întrețină familia.Sărăcia acută din Venezuela le-a împins pe femeile din această țară să se îndrepte spre cea mai veche meserie. Peste 1,9 milioane de oameni au plecat în ultimii ani din Venezuela, din pricina sărăciei accentuate. Polițiste, profesoare, ziariste și femei care au activat în alte domenii onorabile au renunțat la tot de foame. Foarte multe au ajuns în Columbia, unde lucrează în bordeluri sordide, a anunțat dailymail.co.uk, care le-a scris poveștile cutremurătoare.

Într-o noapte ia de 30 de ori mai mult decît într-o lună

O tînără în vîrstă de 26 de ani, mamă a unui copil, a ajuns într-un bordel din Calamar, în Columbia. În Venezuela era profesoară, preda istoria și geografia. Ea cîștiga 312.000 de bolivari pe lună, adică mai puțin de un dolar. În fiecare noapte la bordel, cea care s-a recomandat „Alegria” cîștigă între 30 și 100 de dolari. Fiecare client plătește între 37.000 și 50.000 pesos (11-16 dolari). Cîte 7.000 de pesos sunt păstrați de „pește”. Restul sunt banii pe care îi trimite acasă pentru întreținerea familiei.

Joli, în vîrstă de 35 de ani, a explicat situația femeilor din Venezuela mînate de foame spre alte zări. „N-am intenționat nici un moment să ne prostituăm. Facem asta din pricina crizei financiare”, a spus Joli, care a lucrat ca ziaristă în țara natală. Ea are trei copii rămași acasă, în grija mamei ei. Și trebuie să le trimită bani de mîncare. Numai că acolo se expun unor riscuri enorme, de boală, violențe, chiar viața fiindu-le amenințată. Patricia, în vîrstă de 30 de ani, mamă a trei copii, a fost sodomizată și bătută crunt de un client. „Sunt clienți care ne tratează foarte rău”, s-a plîns aceasta.

Numai la bordelul din Calamar sunt 60 de prostituate din Venezuela.