O PERSOANA DECEDATA DIN CAUZA COVID-19 NU PREZINTA PERICOL EPIDEMIOLOGIC

După deces, o persoană infectată cu COVID-19 nu prezintă pericol din punct de vedere epidemiologic. Pericolul mare de infectare este legat de procesiunile funerare, „cu lume multă, cu slujbă acasă, cu slujbă în biserică și cu mese de pomenire”. O spune directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

„Aici este riscul iminent de a transmite infecția de la cel bolnav sau asimptomatic la cel sănătos”, a declarat Nicolae Furtună, în cadrul unui briefing de presă.

Directorul ANSP recomandă oamenilor, pe timp de epidemie, să renunțe la tradiționalele procesiuni funerare. Să se limiteze la slujba creștinească din cimitir, cu respectarea distanței sociale și a măsurilor de igienă personală.

„Ajutați medicii să vă ajute pe dumneavoastră, să depășim această situație de criză. Rămîneți acasă și respectați toate recomandările venite din partea autorităților”, a mai spus directorul ANSP.

263 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate pînă acum în Republica Moldova. Două femei au decedat, o locuitoare din Hîncești și un medic din Chișinău.

Sursa: IPN