O „NEBUNIE”: CHINEZII CAUTĂ VIRGINE CARE SĂ CULEAGĂ FRUNZE DE CEAI CU BUZELE!

Ce condiţii trebuie să ÎNDEPLINEASCĂ

Puţini sunt cei care ştiu: frunzele de ceai “Lip Tea” se culeg din zonele muntoase din centrul Chinei. Dar nu oricum, ci numai de către virgine! Care nu au voie să atingă frunzele cu mîinile, ci doar cu buzele.

După cum notează şi presa occidentală, ceaiul cules cu buzele de către virgine este considerat printre cele mai bune şi rafinate ceaiuri din lume şi are un preţ pe măsura. Nebunia a început în 2011, atunci aflîndu-se amănunte despre acest „obicei”.

Anunţul provocator

Un anunţ de angajare din China a făcut furori în presa britanică. Anunţul, publicat în Gushi, provincia Henan, se adresa virginelor, care, pentru 75 de dolari pe zi, ar fi trebuit să adune cu buzele ceaiul de pe plantaţiile din centrul Chinei.

În anunţ se spunea clar că tinerele trebuie să fie virgine. „Ele vor aduna ceaiul cu buzele, urmînd să îi dea drumul în coşurile agăţate de gît, conform tradiţiei!”, a relatat Daily Mail. Anunţul nu se oprea aici: „Candidatele trebuie să aibă cupa de la sutien de marime C sau mai mult, virginitatea şi existenţa formelor promovînd puritatea şi bunăstarea. Lucrătoarele vor avea program full-time”!

Pure, curate şi puternice

Tinerele chinezoaice nu trebuie să aibă cicatrice vizibile, şi mai trebuie să fie  "pure, curate şi puternice"! Înainte de a intra "în tură", lucrătoarele trebuie să se îmbăieze şi să facă un program de exerciţii speciale pentru gît şi buze. Frunzele de ceai nu trebuie atinse sub nici o formă cu mîinile.

Lăsând la o parte „latura vizuală” a acestei „poveşti”, această muncă este de fapt foarte grea şi obositoare. Frunzele culese astfel trebuie depuse cu grijă şi delicateţe într-un coşuleţ împletit, prins de gît. “Lip Tea” are o legendă care spune că frunzele de ceai erau culese cu buzele de către zîne coborîte din cer. Chinezii cred că “Lip Tea” are puteri miraculoase, avînd posibilitatea să vindece anumite boli, şi să ajute la slăbit.

Sursa: EVZ.ro