O misiune FMI vine în R. Moldova

Prim-ministrul în exercițiu Vlad Filat a avut, pe 27 martie, o întrevedere cu Tokhir Mirzoev, Reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internaţional în R. Moldova, a relatat Biroul comunicare și relații cu presa de la Guvern.

Interlocutorii au discutat despre procesul de reforme ce are lor în Republica Moldova şi despre acţiunile care urmează a fi întreprinse în acest sens. Vlad Filat a menţionat că, deși Guvernul este în exercițiu, acesta continuă să funcţioneze în regim normal şi să îndeplinească angajamentele asumate. Premierul şi-a exprimat speranţa că criza politică va fi depăşită, astfel încît ritmul de dezvoltare a ţării să fie nu doar menţinut, ci şi accelerat.

În cadrul întrevederii, Vlad Filat şi Tokhir Mirzoev au discutat despre vizita în Republica Moldova a misiunii FMI, care va avea loc în scurt timp. S-a discutat despre agenda vizitei, dar şi despre alte subiecte la aceeaşi temă. Prim-ministrul în exerciţiu a menționat că vor fi întreprinse toate măsurile pentru asigurarea unei colaborări bune cu FMI, subliniind importanța suportului FMI în procesul de dezvoltare social-economică a Republicii Moldova.