O FUNDATIE DIN ELVETIA A INCEPUT CONSTRUCTIA UNUI CENTRU PENTRU COPII DEFAVORIZATI

În satul Răzeni, raionul Ialoveni, a fost pusă piatra de temelie pentru un Centru de zi, finanţat de Fundaţia “Humanitas” din Zürich (Elveţia) în colaborare cu Consiliul raional. Scopul proiectului constă în educaţia şi integrarea socială a copiilor orfani sau a celor din familii defavorizate.

Potrivit preşedintelui Fundaţiei elveţiene, André Kreis, “prin asemenea iniţiative sociale oferim şanse pentru o viaţă mai frumoasă şi o educaţie pentru viitor. Ne dorim să extindem acţiunile caritabile în mai multe localităţi din R. Moldova, asigurînd sprijinul necesar pentru copiii necăjiţi”, a menţionat André Kreis.

La rîndul său, preşedintele raionului Ialoveni, Lilian Popescu, a dat asigurări că autorităţile locale vor susţine lucrările de construcţie a centrului.

Fundaţia „Humanitas” din Zürich de peste 15 ani desfăşoară activităţi de caritate în mai multe ţări europene şi sud-americane, axate în special pe creşterea, educarea şi integrarea socială a copiilor fără familie sau proveniţi din familii cu situaţie dificilă.