O FEMEIE RECUNOASTE CA PRIMESTE 500 DE LEI PE ZI DACA VINE LA PROTEST

Oamenii aduși organizat în fața Curții Constituționale primesc cîte 500 de lei. În schimbul banilor, ei trebuie să stea în fața instituției timp de o zi.

O spun chiar ei. Mai exact, sînt aduși în jurul orei 11:00 și stau în fața instituției pînă la 23:00. Unii vin, alții pleacă, prin rotație. Cei care monitorizează mulțimea ar primi și cîte 50 de euro.

Remunerarea ar veni din partea Partidului Politic Șor. Reprezentanții formațiunii neagă că ar plăti oamenii și spun că este o provocare.

O femeie, venită de la Căușeni cu un autocar cu 30 de oameni, a spus că seara, la întoarcere, primesc cîte 500 de lei și că partidul Șor e cel care organizează plecarea și remunerarea.

„Este suficient. Ne ajunge. Mulțumim. Banii îi primim seara. Mai întîi mergem la protest după care ne dau banii. Au venit vreo 30 de oameni. Au umblat prin sate... Am mai fost și tot 500 am primit. Pînă acum am 500. Ieri am fost prima zi și am venit și astăzi”, a povestit femeia.

Unii, care sînt responsabili de organizarea oamenilor și care nu au vrut să vorbească, ar primi cîte 50 de euro. Ei ar fi și responsabili de monitorizarea manifestanților în fața Curții Constituționale.

Sursa: noi.md