O FEMEIE DE 84 DE ANI A CÎŞTIGAT LA LOTO 270 DE MLN DE DOLARI

Cîştigătoarea celui mai mare premiu acordat vreodată de loteria Powerball din Statele Unite ale Americii este o bătrînă de 84 de ani, ea urmînd să primească suma de 370,8 milioane de dolari, din care îi vor mai rămîne după impozitare 270 de milioane.

Biletul pe care l-a jucat Gloria C. Mackenzie a fost singurul ce conţinea toate cele şase numere cîştigătoare. Loteria i-a propus să primească timp de 30 de ani cîte 19 milioane de dolari pe an, astfel că ar fi avut de primit un total de 570 de milioane, dar ea a respins oferta şi s-a mulţumit să încaseze cele 270 de milioane deodată.

Cîştigătoarea nu a dat declaraţii presei, dar a trimis un mesaj, citit de o reprezentantă a loteriei Powerball, în care mulţumeşte unui domn pentru că a avut "amabilitatea" să o lase în faţă cînd stătea la coadă la loterie şi astfel a reuşit să ridice biletul cu numerele norocoase, alese în mod automat şi aleator de un aparat. Reprezentanta loteriei a spus că femeia s-a pregătit conştiincios pentru a-şi gestiona premiul şi a venit să-l încaseze însoţită de consilieri financiari şi juridici.