O ELEVA A UNEI SCOLI SERALE VA AJUNGE PE BANCA ACUZATILOR PENTRU TRAFIC DE INFLUENTA

O femeie de 38 de ani, din localitatea Trușeni, elevă în clasa a XII-a a unei școli serale din capitală va ajunge pe banca acuzaților pentru trafic de influență. Procuratura Anticorupție a anunțat despre transmiterea în instanța de judecată a două cauze penale în care este vizată femeia.

Potrivit surse citate, în primăvara anului 2017, învinuita a pretins și primit mijloace bănești în valoare a cîte 300 euro, de la șase cetățeni. În schimbul banilor, ea susținînd că are influență asupra unor persoane publice din instituții de învățămînt, inclusiv a celor responsabile de organizarea și desfășurarea regulamentară a examenelor de bacalaureat, urma să înscrie cetățenii respectivi în lista candidaților la bacalaureat, sesiunea 2018 și să acorde suportul în vederea promovării examenelor cu succes.

În cel de-al doilea dosar femeia este bănuită că în perioada decembrie 2016 – februarie 2018, a extorcat 1100 euro de la o persoană pentru a o ajuta să obţină permis de conducere. Învinuita și-a recunoscut în totalitate vina, colaborînd cu organul de urmărire penală.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 100 mii la 150 mii de lei sau cu închisoare de pînă la cinci ani.