O DELEGATIE DIN MOLDOVA VA PARTICIPA LA FESTIVALUL INTERNATIONAL AL TINERILOR DIN SOCI, SUB PATRONAJUL PRESEDINTELUI RM

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu conducerea Centrului Rus pentru Știință și Cultură ”Rossotrudnicestvo” și cu membrii comitetului organizatoric al Festivalului Internațional al Tinerilor și Studenților, ediția a XIX-a, care se va desfășura în perioada 14 – 22 octombrie 2017, în orașul Soci, Federația Rusă.

În cadrul întrevederii a avut loc un schimb de opinii cu privire la momentele organizatorice. Șeful statului a solicitat ca criteriile de selectare a participanților să fie cît mai transparente, astfel încît la concursul de selectare să poată participa mai mulți doritori.

Igor Dodon a accentuat că delegația țării noastre va participa la eveniment cu suportul și sub patronajul Președintelui Republicii Moldova.

Menționăm că Festivalul din Soci este cel mai important eveniment al tinerilor și studenților din toată lumea și se desfășoară o dată la patru ani. La evenimentul dat este preconizată participarea a zeci de mii de tineri cu vîrsta cuprinsă între 18-35 de ani, din peste 160 de țări. Republica Moldova va fi reprezentată la Festival de o delegație de 250 de persoane, inclusiv din Transnistria, UTA Găgăuzia, din toate raioanele țării, de diferite etnii, specialități, viziuni politice, etc.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova

Nistor Grigore 22.03.2017 - 14:01

Intr-o Moldova puternic rusificata, rusul Dodon patroneaza cu mult drag o delegatie de alte etnii, pro-ruse, la festivalul din Soci acolo unde are el prietenii, firesc doar rusi. Dodoane, Siberia te primeste cu caldura, nu-ti faci acolo niste prieteni langa care sa ramai definitiv? pentru binele Moldovei, si dac-ai lua si comunistii tai redenumiti socialisti ar fi grozav.