O DELEGAŢIE A SECRETARIATULUI CONSILIULUI EUROPEI SE AFLĂ ÎN VIZITĂ LA CHIŞINĂU

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, a avut, pe 17 iunie, o întrevedere cu delegaţia Secretariatului Consiliului Europei, condusă de Daniil Khochabo, director adjunct pentru consiliere politică, a informat Direcţia mass-media şi relaţii cu publicul de la MAEIE.

Delegaţia Secretariatului Consiliului Europei efectuează, în perioada 17-20 iunie, o vizită la Chişinău, cu scopul de a face o evaluare a cooperării dintre Republica Moldova şi Consiliul Europei (CoE), pentru perioada 2011-2013, precum şi de a contura priorităţile şi acţiunile viitoare.

În cadrul întrevederii, oficialii au calificat actualul parteneriat dintre ţara noastră şi Consiliul Europei drept unul eficient, apreciind corelaţia acestuia cu UE. De asemenea, a fost subliniată importanţa de a continua implementarea programelor care aduc o valoare adăugată societăţii şi concentrarea pe obţinerea unor rezultate concrete spre beneficiul populaţiei. „Pentru Consiliul Europei este important să înţeleagă necesităţile Republicii Moldova, iar proiectele iniţiate să continue a fi implementate, astfel încît această cooperare să ducă la îmbunătăţirea lucrurilor în ţara dumneavoastră”, a precizat directorul adjunct pentru consiliere politică, Daniil Khochabo.

La rîndul său, viceministrul Iulian Groza a mulţumit pentru suportul acordat Republicii Moldova de către Consiliul Europei în diverse domenii, menţionînd că priorităţile ţării noastre sînt în consonanţă cu agenda UE.

Totodată, oficialii europeni l-au felicitat pe viceministrul Iulian Groza cu ocazia numirii în funcţie şi au apreciat suportul şi implicarea acestuia în implementarea proiectelor CoE, evocînd faptul că MAEIE este instituţia cea mai importantă prin care se coordonează noile propuneri de programe şi care asigură sinergia cu politicile naţionale, aspect salutat de instituţiile de la Strasbourg.