O COLOANĂ DE BLINDATE RUSEȘTI ÎNAINTEAZĂ ÎN SUD-ESTUL UCRAINEI (ARMATA UCRAINEANĂ)

O coloană de blindate rusești înaintează în Sud-Estul Ucrainei, unde un nou front a fost deschis Luni, a anunțat, Miercuri, armata ucraineană, potrivit AFP.

„Avem informații în legătură cu înaintarea, pe ruta Starobicevo-Telmanovo, a unei coloane formate din 100 de vehicule, printre care tancuri, blindate și lansatoare de rachete multiple Grad'', a precizat, într-un comunicat, centrul de presă al Statului Major al armatei ucrainene.

Această coloană, „marcată printr-un triunghi sau un cerc alb”, se îndreaptă spre localitatea Telmanovo, la circa 20 de kilometri de frontiera cu Rusia și la 80 de kilometri de Donețk, bastion al forțelor rebele pro-ruse.

Telmanovo este situat, de asemenea, la circa 40 de kilometri la Nord de Novoazovsk, unde autoritățile ucrainene au stopat Luni, potrivit afirmațiilor lor, o coloană de blindate rusești. Forțele armatei regulate ucrainene și cele separatiste pro/ruse au făcut schimb, Marți, de focuri de artilerie și duc în continuare lupte la sol.

Rebelii pro/ruși au anunțat, Luni, lansarea unei contraofensive în sudul bastionului lor Donețk, în ceea ce pare a fi o încercare de a încercui armata ucraineană.

Potrivit armatei ucrainene, o altă coloană formată din șase lansatoare de rachete Grad și din camioane cu combatanți a pătruns pe teritoriul ucrainean dinspre Rusia, prin localitatea Dibrovka, situată la 110 kilometri Est de Donețk.

La Donețk, trei civili au fost uciși în ultimele 24 de ore, în explozii de obuze în cartierul Petrovski (Vest).

AGERPRES