O CASNICIE FERICITA TE FACE MAI SANATOS

Este o căsnicie fericită cheia unei sănătăţi bune? Da, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Missouri.

În general, persoanele căsătorite se află într-o stare de sănătate mintală și fizică mai bună decît persoanele necăsătorite, divorțate sau văduve.

Studiul, care a urmărit 700 de cupluri timp de peste 20 de ani, a constatat că sănătatea fiecărui partener poate fi afectată atît de interacțiunile pozitive, cît și de cele negative, în toate etapele căsătoriei. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au căsătorii fericite sînt mai predispuse să se considere mai sănătoase pe măsură ce îmbătrînesc. Căsnicia poate îmbunătăți sănătatea pe parcursul anilor petrecuţi în cuplu. A trăi împreună cu un partener poate ridica moralul și bunăstarea, reducînd în același timp nivelul stresului.

Pe de altă parte, la adulţii în vîrstă, a căror sănătate fizică este în declin, relația maritală poate fi o parte importantă a planului de tratament. Și înțelegerea problemelor de sănătate ale partenerului și modul de gestionare a acestora acasă pot îmbunătăți sănătatea ambilor parteneri. Acest lucru este important în special cînd îmbătrînesc împreună. Sănătatea ambilor parteneri poate obține un impuls pozitiv prin tratarea reciprocă cu mai multă grijă. Acordați mai multă atenție soțului/soţiei dvs. și îngrijiți-vă căsnicia pentru a o menține fericită. Și realizați că, atunci cînd vă gîndiți la starea sănătății dvs., starea căsătoriei dvs. este un factor esenţial, poate la fel de important ca dieta, exercițiile fizice și alte obiceiuri de stil de viață cheie.

Sursa: medicinenet.com