NUMELE PREMIANŢILOR CARE AU PARIAT PE UNIUNEA EUROPEANĂ

Rezultatele concursului de eseuri „Pariaţi pe UE”!

Sîntem în măsură să vă comunicăm că etapa jurizării eseurilor care ne-au fost expediate s-a încheiat şi au fost desemnaţi cîştigătorii. Uniunea Europeană, sponsorul generos al acestui concurs, dincolo de cele trei premii – 1, 2 şi 3, precum şi o menţiune specială, a decis să ofere tuturor participanţilor la concurs o menţiune în sumă de 800 de lei fiecăruia, inclusiv un set cu cîte două cărţi.

Prima carte este volumul "Să înţelegem UE" al autorului John McCormick – Pentru un tînar care are puterea de a schimba lumea „Uniunea Europeana v-a convins că reprezintă acel factor de care Republica Moldova are nevoie pentru a se dezvolta şi moderniza. Faceţi-vă credinţa cunoscută şi împărtăşiţi apropiaţilor cunoştinţele dumneavoastră despre beneficiile pe care Republica Moldova le va avea dacă va continua parcursul european. Împreună puteţi clădi un viitor aşa cum aveţi nevoie.”

Ce-a de a doua carte se intitulează„Dicţionar trilingv al UE” - Pentru o mai bună aprofundare a conceptelor utilizate în UE. „Vă dorim ca incursiunea în termenii specifici Uniunii Europene să reprezinte un demers util pentru identificarea şi înţelegerea mecanismelor acestei structuri. Cunoaşterea înseamnă putere, iar puterea schimbă lumea.”

carti.jpg

Spre a îndepărta orice urmă de suspiciune, înştiinţăm cititorii că jurizarea eseurilor a fost efectuată de către specialişti europeni, nu a fost făcută în cadrul redacţiei cotidianului naţional independent „Moldova Suverană”. Iată şi numele cîştigătorilor celor trei premii şi a menţiunii de excelenţă:

  1. Cernei Cristina, satul Hădărăuţi, raionul Ocniţa – menţiune specială: 800 de lei, cărţi plus o tabletă;
  2. Ispir Dorina, studentă, anul I la USM – Premiul III: 2.000 de lei plus cărţi;
  3. Muruzac Tudor, student în Norvegia – Premiul II: 2.500 de lei plus cărţi;
  4. Timofti Daniela, studentă, anul II la USM – Premiul I: 3.000 de lei plus cărţi

Aşa cum vă spuneam, absolut toţi autorii de eseuri vor primii cîte un premiu de 800 de lei plus un set de cărţi. Festivitatea de premiere va avea loc Vineri, 14 noiembrie, la orele 13,00, în incinta redacţiei cotidianului „Moldova Suverană”, Casa Presei, str. Puşkin, nr. 22, etaj. 3. Telefoane de contact pentru informaţii suplimentare: 022/23.44.35 sau mobil 069.527.649.

Aşadar, Vineri, vă aşteptăm şi… Pariaţi pe UE!

Notă: Începînd de Vineri, 14 noiembrie, toate eseurile participanţilor vor fi publicate în „Moldova Suverană”, începînd cu ocupantul locului I.