NUMARUL PERSOANELOR TRATATE DE CORONAVIRUS A AJUNS LA 56

Pînă la ziua de azi, din 6271 de probe procesate, au fost înregistrate 1289 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care 78 cazuri sînt din Stînga Nistrului.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 143 - stare gravă (8 persoane sînt conectate la respirație artificială), 433 - stare de gravitate medie, restul în stare satisfăcătoare.

La fel, internați sînt și 60 de copii infectați cu COVID-19, starea lor de sănătate fiind de gravitate medie și satisfăcătoare.

În total, au fost confirmate 350 cazuri de infectare în rîndul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 91, asistenţi medicali -118, felceri - 27, paramedici - 1, farmacişti - 7, personal auxiliar - 106 persoane.

Pe parcursul zilei de ieri au fost externate alte 6 persoane, astfel cifra celor tratați se ridică la 56, iar 29 persoane au decedat.

Viorica Dumbrăveanu a venit cu precizări în privința măsurilor de protecție individuală a personalului medical și numărul crescut de lucrători medicali infectați de la începutul pandemiei COVID-19. Astfel, în rezultatul analizei prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, s-a constatat că există anumite scăpări în utilizarea echipamentului individual de protecție și anume la etapa de scoatere și înlăturare a acestuia.

În acest context, aceste instruiri vor continua și în perioada următoare, cu accent pe instruirea suplimentară a managerilor de instituții, centrelor perinatale, cît și reprezentanții forțelor de ordine.

Pînă la instituirea stării de urgență, cît și după, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, împreună cu experții OMS, au realizat 34 sesiuni de instruire privind măsurile de protecție și controlul infecției COVID-19. Absolut toate instituțiile medicale au primit Ghiduri și Instrucțiuni cu privire la controlul și managementul cazurilor COVID-19.