NUMARUL ELEVILOR ELIMINATI DIN SESIUNEA CURENTA DE BAC A SCAZUT DE CINCI ORI FATA DE ANUL TRECUT

48 de elevi au fost eliminaţi pe parcursul sesiunii curente de Bacalaureat pe motiv de tentativă de fraudare, de cinci ori mai puţini decît anul trecut.

Directorul Agenţiei de Asigurare a Calităţii, Anatol Topală, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că la examenul susţinut astăzi de elevii ucraineni, găgăuzi şi bulgari la limba maternă, nu a fost eliminate niciun candidat.

„Cu ocazia încheierii sesiunii de bacalaureat îi felicităm pe candidaţii care au susţinut toate examenele şi au demonstrat corectitudine şi onestitate. Le dorim să obţină rezultate bune în procesul de evaluare şi să reuşească să fie admişi la facultăţile la care aspiră”, a afirmat Topală.

Conform regulilor de susţinere a examenelor de bacalaureat, în cazul anulării unei probe pe motiv de fraudare, se anulează notele la toate probele de examen, iar elevii respectivi pot susţine repetat Bacalaureatul abia la anul.

Sesiunea de bacalaureat 2015 s-a încheia astăzi. Testele de bacalaureat vor fi verificate pînă pe data de 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC la 27 iunie.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat va avea loc în perioada 16-23 iulie. În anul curent, s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat 26818 candidaţi, dintre care 7533 sînt restanţieri din sesiunile precedente.