NUCILE REDUC CU 22% RISCUL DE DECES PREMATUR

Un studiu recent realizat de oamenii de știință de la Imperial College din capitala Marii Britanii arată că oamenii care consumă cel puţin 20 g de nuci zilnic au şanse mai mici de a dezvolta boli grave.

 

Recomandate de specialiști contra bolilor grave

Consumul de nuci ar putea reduce drastic riscul de atac de cord şi de cancer și, în plus, ar creşte speranţa de viaţă, susțin cercetătorii britanici. Practic, aceste minunate fructe oleaginoase scad cu aproape 30% riscul de a avea o boală de inimă, pe cel de cancer cu aproape 15%, iar pe cel de moarte prematură, cu aproape 22%. De asemenea, este foarte important de știut că în urma cercetării recente s-a concluzionat că un consum frecvent de nuci este asociat cu o scădere de 40% a riscului de diabet. O altă descoperire a studiului este că nucile reduc la jumătate riscul de a muri din cauza unei boli respiratorii.

 

Bogate în fibre, magneziu, antioxidanţi și grăsimi polinesaturate

Datele provin din analiza a 29 de studii anterioare la care au luat parte mai mult de 800.000 de participanţi. Aceștia au mîncat o varietate de fructe oleaginoase precum nuci, alune, migdale, alune de pădure, caju, fistic, nuci pecan, nuci braziliene şi arahide. Oamenii de știință au tras concluzia că toate aceste alimente protejează organismul de boli de inimă şi reduc riscul de moarte prematură. În plus, s-a descoperit că arahidele scad în special riscul unui atac de cord, iar nucile reduc riscul apariţiei cancerului. „Nucile şi alunele sînt bogate în fibre, magneziu şi grăsimi polisaturate - nutrienţi benefici pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare şi reducerea nivelului de colesterol. Unele nuci, în special cele pecan, sînt pline de antioxidanţi, care luptă cu stresul şi reduc riscul de cancer”, a declarat Dagfinn Aune, de la Imperial College London, unul dintre coautorii studiului.

• Nu vă fie teamă că nucile îngraşă: ele conțin grăsimi sănătoase şi pot reduce obezitatea.

După revista „Taifasuri”