NU ŞTIAI ASTA PÎNĂ ACUM!

Ce se întîmplă dacă bei 3 litri de bere pe zi. Toţi bărbaţii trebuie să ştie

Vesti bune pentru iubitorii de bere! După zeci de ani de cercetări, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că putem consuma fără probleme 3 litri de bere pe zi. Aceştia susţin că această cantitate de alcool nu afectează sănătatea.

Doctorul Kari Poikolainen, care a lucrat la Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca expert în efectele pe care le are alcoolul asupra organismului, a studiat problema zeci de ani pînă a ajuns la această concluzie.

Consumul de bere devine periculos numai atunci cînd bem mai mult de 13 pahare pe zi, este de părere Poikolainen.

Pe de altă parte, doctorul Poikolainen a ajuns la concluzia că indivizii care depăşesc totuşi limita de trei litri pe zi, trăiesc totuşi mai mult decît abstinenţii.

"Potrivit testelor, consumul moderat de băuturi alcoolice este recomandat în schimbul abstinenţei, însă abuzul este mai dăunător decît abstinenţa. Cu toate acestea, cantitatea zilnică recomandată poate depăşi limitele stabilite de studiu", a spus omul de ştiinţă finlandez, potrivit stirileprotv.ro.

Acesta a adăugat şi faptul că este perfect sănătos să bem o sticlă de vin pe zi. Julia Manning de la centrul de cercetare 2020Health, contestă însă concluziile studiului.

"Alcoolul este o toxină. Efectele benefice cîntăresc mai greu decît beneficiile", a spus aceasta.

Sursa: Obiectiv.info.ro