NOSTALGII IMPOSTOARE, „IDOLI” JALNICI SI TURMA IGNORANTA

În peste două decenii de experienţă în RM, am avut şi am suficientă putere de analiză şi echilibru să arhivez, memorialistic, impostura ridicată la nivel academic. De cea politică nici nu e cazul să mai vorbesc. Intelectualii de mare rafinament de aici îi pot socoti pe degete. Nu-i numesc deoarece nu vreau să stîrnesc polemici triviale. Fireşte că ei nu sînt preţuiţi şi nu sînt… la modă. N-au loc de cei specializaţi în vorbitul de la tribune, în datul cu părerea în absolut orice domeniu şi în abilitatea cu care se vînd oricui ca să-şi dobîndească titulaturi academice, premii naţionale etc., devenind, în consecinţă, „voci naţionale”, iar asta şi pe fondul unei vaste experienţe „manageriale” de tip sovietic. Dacă le spui că sînt nulităţi machiate ca o prostituată care vrea să treacă drept femeie de lume, te întreabă cine eşti tu în comparaţie cu „operele” şi „titulaturile” lor.

Citesc, pe reţelele sociale, tot felul de mesaje siropoase, leşinate şi penibile, în care personaje a căror cultură trebuie să se limiteze strict doar la cea a porumbului scriu: „5 ani de cînd sîntem mai săraci şi pustii fără X”, „Marele scriitor genial şi bărbat al neamului a împlinit Z ani – un tezaur naţional nestemat”, „O dată cu dispariţia sa, Moldova nu mai este ce a fost”, „Regele artei, care a făcut atîtea pentru acest neam este ignorat de autorităţi” şi tot felul de astfel de năzbîtii.

La fel ca şi politicienii, aceste animale intelectuale de pradă şi-au manipulat şi fidelizat „propria plebe” ignorantă, care e convinsă că sînt chiar genii. La fel ca şi fanaticii susţinători ai unor anumiţi politicieni, „plebeii” intelectualilor sînt asemănător de violenţi dacă le critici idolii contrafăcuţi. Pentru că, în general, sînt inculţi, nu poţi să le explici, comparativ, că „idolul” lor este o nulitate în comparaţie cu Blaga, Puşkin, Baudelaire, Cehov, Rebreanu, Hugo, Goethe, Haine, Hugo, Svevo, Cervantes etc., etc., iar asta şi pentru că ei nu-i cunosc nici măcar „opera idolului” lor, ci doar din auzite, că ar fi fost apreciat de un cunoscut critic al generaţiei lui…

Nimeni nu vrea să admită că aceşti „idoli” sînt nişte impostori jalnici ai unei istorii necruţătoare din care ei s-au priceput de minune să profite strict material, dar înveşmîntaţi în straie de curve de lux. N-au făcut niciodată ceva bun pentru oamenii şi ţara lor, ci doar pentru ei. Pe căi ilicite, prin impostură şi-au asigurat triumfuri himerice, dar vor să oblige şi Ţara să le fie recunoscătoare pentru că au luptat strict pentru sine, pentru un huzur nemeritat, pentru a beneficia de privilegii deşănţate şi pentru satisfacerea orgoliului lor bolnăvicios.

Din cauza lor Ţara a pierdut imens şi continuă să piardă. Ţara nu le este datoare cu nimic pentru că ei îşi doresc să fie crezuţi drept buricul Pămîntului. Ţara va cîştiga ceva numai atunci cînd „plebeii” vor înţelege că trebuie ca să-şi lase „idolii” să moară în pace. Oricum vor intra în uitarea eternă. La fel ca şi în cazul criminalilor în serie, Ţara cîştigă prin dispariţia lor, a amintirii lor hidoase. Chiar nimănui nu-i este ruşine cu impostura care a dominat această Ţară în ultimele peste două decenii? Oare nu credeţi că, în sfîrşit, a venit timpul să vă ruşinaţi de fantomele trecutului şi să vă bucuraţi de frumuseţea tinerilor care trebuie să stea în fruntea Frumosului, Binelui, Competenţei, Adevărului şi Talentului? Aceşti prădători intelectuali au făcut de milioane de ori mai mult rău moldovenilor decît Plahotniuc sau orice alt politician!

Mihai CONŢIU