NOI ECHIPE PENTRU ATACANTII NATIONALEI MOLDOVEI

Doi atacanți ai naționalei Moldovei s-au transferat la alte echipe. Al treilea golgheter din campionatul din Belarus, Ion Nicolaescu, s-a transferat în campionatul Slovaciei. Jucătorul de 22 de ani va evolua pentru liderul la zi, DAC Dunajska Streda.

Nicolaescu a evoluat în acest sezon la Vitebsk, fiind împrumut de la Șahtior Soligorsk. În 18 etape, el a marcat nouă goluri, dintre care patru din penalty. În această lună, Ion Nicolaescu a înscris și pentru naționala Moldovei, în egalul cu Kosovo din Liga Națiunilor.

Un alt discipol al echipei Zimbru, Vitalie Damașcan va continua să evolueze în campionatul Olandei. AC Torino l-a împrumutat pe un an echipei RKC Waalwijk.

În sezonul trecut, sportivul de 21 de ani a jucat pentru Fortuna Sittard, unde continuă să evolueze portarul Alexei Koșelev. Damașcan a înscris șase goluri în 19 partide pentru Fortuna. Jucătorul naționalei Moldovei aparține formației italiene AC Torino, care l-a cumpărat la începutul anului 2018 cu 1,5 milioane de euro de la Sheriff.

Sursa: IPN