NIKITA TURKAN: SISTEMUL ELECTRONIC VA IMBUNATATI SITUATIA IN TRANSPORTUL PUBLIC

Parcul de troleibuze din Chișinău a fost reînnoit în proporție de 80%, situaţia din parcul de autobuze este şi mai complicată. Îmbunătăţirea situaţiei în domeniul transportului public poate fi făcută doar prin introducerea unui sistem electronic de plată pentru călători, a declarat consilierul fracţiunii Partidului Socialist a Consiliul municipal Chișinău, Nikita Țurcan.

Potrivit consilierului, “există cinci avantaje ale introducerii unui sistem electronic de plăţi pentru călătorii: comasarea tuturor căilor de transport şi fuzionarea acestora într-un singur sistem; imposibilitatea circulației banilor în cadrul primăriei. Sistemul va fi transparent, vom avea o imagine reală a traficului de pasageri, capacitatea de a urmări transportul va fi una posibilă şi va avea loc economisirea resurselor financiare şi posibilitatea de a investi în parcul de autobuze”.

Consilierul a reamintit că proiectul privind introducerea unui sistem electronic de plată pentru călătorii a apărut în 2011, dar din cauza conducerii primăriei și a managementului transportului public, proiectul nu a fost implementat.

Nikita Turcan susține ca începînd cu luna septembrie a acestui an, sistemul electronic să fie pus în aplicare sub forma unui proiect pilot, care va avea o perioadă de testare timp de 3-6 luni.

Sursa: socialistii.md

Socialmai mult